Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ?


Να παρευρεθεί ή όχι στον τοκετό; Θα αντέξει; 

 
Ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης θα σκεφτήκατε αν θέλετε να βιώσετε την εμπειρία του τοκετού με τον σύζυγο σας! Να παρευρεθεί ή όχι στον τοκετό; Θα αντέξει; Η ερώτηση αυτή θα πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια χωρίς να πιεστεί κανείς από τους συντρόφους..
Καταρχήν η επιθυμία του πατέρα, η παρουσία του ή όχι στη γέννηση του παιδιού θα εξαρτηθεί από τον κανονισμό του μαιευτηρίου και την κατάσταση της εγκύου.
Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες κι αν μπορεί να επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη και θα σας φέρει πιο κοντά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσει ένας πατέρας οικειότητα με το παιδί του.
Αν ωστόσο, φοβάται ή αμφιταλαντεύεται πιο σημαντικό θα είναι να αναζητήσετε την αιτία προσπαθώντας να αιτιολογήσετε και να καταλάβετε αν αυτή η άρνηση προέρχεται από φόβο για το γεγονός του τοκετού ή αν υπάρχουν προβλήματα, όπως προβλήματα ανάμεσα στην σχέση σας. Ωστόσο μην τον πιέσετε όσο κι αν θεωρείτε πως η φυσική του παρουσία θα βοηθήσει..
Το ιδανικό είναι αυτό να αποφασιστεί κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις πανικού.

Αν αποφασίσει τελικά να παρερευθεί: 

  • Θα πρέπει να φροντίσει για τις λεπτομέρειες που θα ανακουφίσουν εσένα και παράλληλα θα τον κάνουν να νιώσει έστω και λίγο χρήσιμος.
  • Στην αίθουσα των ωδίνων μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις μια βολικότερη θέση στο κρεβάτι ή να σου αποσπάσει την προσοχή κατά την επισκληρίδιο.
  • Επιστρατεύοντας το χιούμορ του μπορεί να καταφέρει να εκτονώσεις λίγη από την ένταση και να σε κάνει έστω και προς στιγμήν να ξεχάσεις τον πόνο.
  • Στην αίθουσα τοκετών μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις το ρυθμό στις απαραίτητες ανάσες, να συγκεντρωθείς και να εστιάσεις στις κινήσεις.
  • Μπορεί να κόψει μετά από συνεννόηση με το γιατρό τον ομφάλιο λώρο, γεγονός που θα τον κάνει να νιώσει μοναδικός και συγκινημένος. Η στιγμή θα του μείνει αξέχαστη.

Είναι μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία, σύμφωνα με μπαμπάδες που το “τόλμησαν”. Δεν το μετανιώνουν και συνήθως δηλώνουν ότι θα το έκαναν ξανά με μεγάλη ευχαρίστηση.
Κοινωνική Λειτουργός
Θεοδώρα Σπίνου

1 σχόλια:

KATERINA είπε...

EKEINH TH STIGMH PRAGMATIKA DEN NOMIZW OTI H GYNAIKA EXEI THN YPOMONH NA PERIMENIE NA KOPSEI O MPAMPAS TON OLFALIO LORO...O PONOS EINAI PPLY DYNATOS POY TO MONO POY 8ELEI EINAI NA TELEIWNEI GRHGORA...

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...