Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ρίξε το βάρος στο παιδί - Παιδική Παχυσαρκία


video...
Διάβασε περισσότερα...

Τα 7 βήματα για Έξυπνη Παιδική Διατροφή


video.....
Διάβασε περισσότερα...

10 Τρόποι για να τρώνε τα παιδιά Φρούτα και Λαχανικά


BINTEO......

Διάβασε περισσότερα...

ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 90 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ


ΒΙΝΤΕΟ....

Διάβασε περισσότερα...

« Το πρόβλημα του συζυγικού βιασμού»


Ο συζυγικός βιασμός υπάγεται στο γενικότερο πλαίσιο της κακοποίησης γυναικών. Με τον όρο αυτό αναφέρεται η άσκηση σωματικής, ψυχικής, ή και σεξουαλικής βίας σε μία γυναίκα από το σύζυγο, ή τον ερωτικό σύντροφο της, νυν ή πρώην, με στόχο την επιβολή ελέγχου (ΚΕΘΙ, 2000).

Στην εποχή μας, το πρόβλημα αυτό βρίσκεται σε έξαρση και έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Σίγουρα, όμως, δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια. Σε όλες σχεδόν τις ανθρώπινες κοινωνίες, από πολύ παλιά, η γυναίκα βρισκόταν κάτω από το ζυγό του άνδρα, που μέσα από το θεσμό του γάμου, μπορούσε να έχει το αναμφισβήτητο δικαίωμα να διαπράττει κάθε είδους βιαιότητα, καθιστώντας τη σύζυγο, θύμα, με την άσκηση πάνω της κάθε βαναυσότητας, χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί και να διωχθεί ποινικά (Walker, 1989).
Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, ο νομοθέτης αναγνωρίζει το δικαίωμα του συζύγου στη σεξουαλική επαφή, ακόμα και με βίαιο τρόπο και χωρίς τη συγκατάθεση της συζύγου του (Τσιγκρής, 1996).

Τι είναι ο συζυγικός βιασμός;

Ο συζυγικός βιασμός (marital rape) ορίζεται ως ο καταναγκασμός για τη συμμετοχή στη σεξουαλική διαδικασία, καθώς για την υιοθέτηση τρόπων σεξουαλικής συμπεριφοράς, όχι μόνο μη αποδεκτών, αλλά και απωθητικών για τη γυναίκα (Σαμαρτζή, 1996). Πρόκειται για κάθε ανεπιθύμητη συνουσία ή διείσδυση που γίνεται με την επιβολή βίας ή απειλής βίας, ή όταν η σύζυγος είναι ανίκανη να συναινέσει σε αυτήν (Bergen, 1996. Russell, 1990).
Ο βιασμός στο γάμο είναι η κυρίαρχη, η χείριστη μορφή σεξουαλικής κακοποίησης. Κατά τους Finkelhor και Yllο (1995) πρόκειται για μία πράξη τρομαχτική και κτηνώδη και συνήθως λαμβάνει χώρα στα πλαίσια μίας βίαιης και καταστρεπτικής σχέσης. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι σχετίζεται με την ερωτική πράξη. Στην πραγματικότητα, έχει να κάνει με τον εξευτελισμό, την υποβίβαση, το θυμό και την μνησικακία. Ο συζυγικός βιασμός δεν είναι εκδήλωση πάθους, αλλά δύναμης (Bart, 1975 2).
Ο συζυγικός βιασμός συχνά συνοδεύεται από οργή και ζήλια του δράστη για το θύμα (λόγω υποψίας ότι συνουσιάζεται με τον οποιονδήποτε), κριτική για την ερωτική του συμπεριφορά, αλλά και χυδαία διακωμώδηση της γυναικείας φύσης.


Ο βιασμός στα πλαίσια του γάμου δεν είναι μία πράξη που συμβαίνει μία και μόνο φορά. Συνήθως, επαναλαμβάνεται πολύ συχνά και διαρκεί χρόνια(Dowdeswell, 1986).

 Τύποι / Μορφές Συζυγικού Βιασμού.

Οι Finkelhor και Yllo (1995) διακρίνουν τρεις τύπους βιασμού στα πλαίσια του
γάμου:
1.    Βιασμός συνοδευόμενος από σωματική κακοποίηση (Battering Rape) 
2.    Βιασμός χωρίς σωματική κακοποίηση 
3.    Βιασμός λόγω εμμονής με το σεξ και σαδιστικών τάσεων

Είναι σύνηθες το φαινόμενο, τα θύματα να κατηγορούν τον εαυτό τους, επειδή οι σύζυγοί τους χρησιμοποίησαν βία προκειμένου να τις εξαναγκάσουν να εμπλακούν στη σεξουαλική πράξη. Πολλές από αυτές πιστεύουν ότι ο βιασμός συμβαίνει επειδή δεν ανταποκρίνονται σεξουαλικά ή επειδή δεν καταφέρνουν να ελκύουν τους άνδρες. Άλλες, πάλι, έχουν την πεποίθηση ότι ο βιασμός πραγματοποιείται λόγω της άρνησής τους να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα, ή λόγω έλλειψης φροντίδας προς το σύντροφό τους.Έτσι, αναρωτιούνται αν η δική τους ανεπάρκεια είναι η ρίζα του προβλήματος και εθελοτυφλούν μπροστά στην αλήθεια (Davidson & Moore, 1992).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

1) Ο βιασμός από το σύζυγο μπορεί να θεωρηθεί και μορφή ενδοοικογενειακής κακοποίησης και είδος σεξουαλικού εγκλήματος. Συνεπώς, μπορεί να εξεταστεί και από τις δύο οπτικές γωνίες.

2) Η μελέτη του φαινομένου αυτού δεν είναι, όμως, τόσο εύκολο να συμβεί πρακτικά, πρώτον, επειδή πρόκειται για ένα θέμα ταμπού και, δεύτερον, επειδή επικαλύπτεται τις περισσότερες φορές από τη σωματική βία. 

3) Η πλειοψηφία των ερευνών δείχνει ότι ο συζυγικός βιασμός σπάνια συναντάται μόνος. Συνήθως, συνυπάρχει με τις άλλες δύο μορφές βίας.

4) Στις περισσότερες μη ανεπτυγμένες χώρες, δεν υπάρχει νομοθεσία περί συζυγικού βιασμού και – το χειρότερο – οι πολίτες αυτών τον αντιμετωπίζουν σαν κάτι το φυσιολογικό.

5) Ο συζυγικός βιασμός λαμβάνει χώρα συνήθως σε σχέσεις κακοποίησης ή / και σε ζευγάρια που ο άνδρας έχει διαστροφές γύρω από το σεξ.

6) Όσα γνωρίζουμε για το συζυγικό βιασμό προέρχονται από εξομολογήσεις των θυμάτων αυτού στα πλαίσια διαφόρων ερευνών. Συνεπώς, η σκιαγράφηση του προφίλ των δραστών (χαρακτηριστικά, αίτια των πράξεών τους, κ.τ.λ.) δεν μπορεί να είναι απολύτως εύστοχη.

7) Οι συνέπειες του συζυγικού βιασμού στη γυναίκα είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικές, περισσότερο και από το βιασμό από έναν άγνωστο. Το αίσθημα της προδοσίας καθιστά την πράξη αυτή οδυνηρότερη.

8) Δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τις συνέπειες του συζυγικού βιασμού στα παιδιά – μέλη της οικογένειας. Μήπως οι. σύζυγοι - βιαστές ήταν έμμεσα θύματα σεξουαλικής βίας των πατέρων προς τις μητέρες τους; Μήπως υπήρξαν θεατές σκηνών βιασμού;

9) Η συντριπτική πλειοψηφία των θεραπευτικών προγραμμάτων αναφέρονται στην κακοποιημένη γυναίκα. Μπορεί αυτή να είναι το θύμα σε μία βίαιη σχέση και να έχει ανάγκη υποστήριξης, αλλά και ο άνδρας χρειάζεται ψυχολογική παρακολούθηση.

10) Τελικά, οι λύσεις για την αντιμετώπιση του συζυγικού βιασμού βρίσκονται βραχυπρόθεσμα στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και καθοδήγηση όλων των σχετικών φορέων για άμεση παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα θύματα, και, μακροπρόθεσμα, σε μία αδιάκοπη προσπάθεια αναθεώρησης των θεσμών και αξιών που μειώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των γυναικών.

Η κακοποίηση των γυναικών από τους συζύγους ή εραστές δεν είναι μόνο ένα ζήτημα γυναικείο, αλλά ένα θέμα με ευρύτερες προεκτάσεις, ψυχολογικές, ιατρικές, νομικές και κοινωνιολογικές.

Πηγή : Παπαδομαρκάκη Ελένη,¨ Κακοποίηση γυναικών από το σύζυγο¨ , Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα, σελ. 229-251
Διάβασε περισσότερα...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οργανώστε παιδικό πάρτι στο σπίτι!


Κάθε παιδί, όπως είναι πολύ φυσικό, περιμένει με αγωνία τη γιορτή ή τα γενέθλιά του για να του διοργανώσουν οι γονείς του ένα αξέχαστο πάρτι. 


Και δεν είναι λίγοι οι γονείς εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν το πάρτι σε κάποιον χώρο εκτός σπιτιού, – παιδοτόπους, φαστφουντάδικα, αθλητικές εγκαταστάσεις ή άλλους χώρους εκδηλώσεων-, είτε επειδή έχουν μεγάλη λίστα προσκεκλημένων, είτε επειδή δεν διαθέτουν οι ίδιοι τον χρόνο για να ασχοληθούν, είτε επειδή, πολύ απλά, θέλουν να απαλλαγούν από τον… πονοκέφαλο της διοργάνωσης. Η επιλογή ενός εξωτερικού χώρου για πάρτι αποτελεί όντως μια βολική λύση, εφόσον φυσικά υπάρχει και η οικονομική άνεση…


Υπάρχουν ωστόσο και γονείς που επιλέγουν να φιλοξενήσουν το παιδικό πάρτι στο σπίτι τους, επειδή βρίσκουν τη διαδικασία απολαυστική και πιο φιλική, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να περιποιηθούν προσωπικά τα άτομα με τα οποία κοινωνικοποιείται το παιδί τους. Μην ξεχνάμε πως και οι ειδικοί προτείνουν το παιδικό πάρτι να γίνεται στο σπίτι, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη χαρά στο παιδί, μιας και θα υποδεχτεί τους φίλους τους στον δικό του οικείο χώρο, ενώ παράλληλα θα αισθάνεται ότι οι γονείς ασχολούνται μαζί του και τού διαθέτουν χρόνο!


Για εσάς λοιπόν που είσαστε αποφασισμένοι να διοργανώσετε το παιδικό πάρτι στο σπίτι σας, παραθέτουμε μερικές οδηγίες για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα:


Αρχίστε να οργανώνετε το παιδικό πάρτι τουλάχιστον ένα μήνα πριν.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πολύ χρόνο να βρείτε λύσεις για όλα τα προβλήματα που τυχόν θα παρουσιαστούν καθώς και να μελετήσετε διάφορες ιδέες που μπορούν να μειώσουν το κόστος.

Αφήστε το άγχος στην άκρη και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  • Φροντίστε για τον χώρο όπου θα γίνει το πάρτι.
  • Φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους σας. Κάποιοι φίλοι απο το σχολείο, οικογενειακοί φίλοι αλλά και συγγενείς. Εάν δεν αρκεί ο χώρος και δεν επιθυμείτε να έχετε πολλά άτομα συζητήστε με τα παιδιά σας και αποφασίστε να καλέσετε τους στενούς φίλους.
  • Ετοιμάστε τις προσκλήσεις του πάρτι. Εάν έχετε χρόνο μπορείτε να τις φιλοτεχνήσετε μαζί με τα παιδιά. Στο εμπόριο υπάρχουν (χάντρες, αυτοκόλλητα, χαρτονάκια). Εάν υπάρχει η δυνατότητα, σύντομος και φθηνός τρόπος είναι να τις φτιάξετε στον υπολογιστή σας. Πρόκειται για μια εύκολη λύση καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε κάθε φορά είναι να αλλάζετε το όνομα του καλεσμένου. Ακόμα σας δίνετε η δυνατότητα να βρείτε τις φιγούρες των αγαπημένων ηρώων των παιδιών σας και να τις προσθέσετε στις προσκλήσεις.




ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

  • Αφήστε το παιδί σας να συμμετάσχει στην προετοιμασία τού πάρτι, βάζοντάς το να φτιάξει μόνο του τις προσκλήσεις του! Σε όποια ηλικία κι αν είναι, δώστε του κάποιες ιδέες για να το βοηθήσετε και παροτρύνετέ το να φτιάξει με ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους μια ζωγραφιά ή ένα σχεδιάκι. Στη συνέχεια, μπορείτε να φωτοτυπήσετε την δημιουργία του ή να την τυπώσετε στον εκτυπωτή σας, και να συμπληρώσετε κατόπιν τις απαραίτητες πληροφορίες. Όπως και να ’χει, θα έχετε μοναδικά προσκλητήρια, χειροποίητα, και με την ιδιαίτερη υπογραφή του εορτάζοντος!
  • Εάν έχετε σχέση με την τεχνολογία, μπορείτε να φτιάξετε στον υπολογιστή σας ωραιότατες προσκλήσεις, τις οποίες μπορείτε να στείλετε και ηλεκτρονικά (με e-mail). Μπορείτε να βρείτε ιδέες για να φτιάξετε ή να εκτυπώσετε προσκλήσεις  μπαίνοντας στο google και στη συνέχεια πατήστε «birthday invitations» και έπειτα το εικόνες. Θα βρείτε πολλές καλές ιδέες εκεί.
  • Στις προσκλήσεις, να αναγράφονται οπωσδήποτε και με καθαρά στοιχεία: η ημερομηνία, ώρα και διάρκεια του πάρτι, η ακριβής διεύθυνσή σας (ίσως με οδηγίες ή και κάποιον χάρτη) και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε και τηλεφωνική επιβεβαίωση μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας, ώστε να ξέρετε πόσοι περίπου θα παρευρεθούν στο πάρτι σας.
  • Καλό είναι να στείλετε τις προσκλήσεις τού πάρτι σας τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα. Έτσι, οι καλεσμένοι σας θα ενημερωθούν έγκαιρα, ενώ εσείς θα έχετε  δύο ολόκληρες εβδομάδες για να κάνετε τις προετοιμασίες σας.
    ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΜΕΡΑΣ & ΩΡΑΣ
     

     
    • Για τα μικρότερα παιδιά επιλέξτε τις πρωινές μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες για τα πάρτι: καθώς κουράζονται ευκολότερα, δεν αντέχουν στα βραδινά ξενύχτια, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν από τη νύστα, χαλώντας το κέφι τους αλλά και το δικό σας. Η διάρκεια τού πάρτι δεν χρειάζεται να υπερβαίνει τις 2 ώρες, εκτός κι αν διαθέτετε… ατσαλένια νεύρα! Προτιμίστε τις Κυριακές, γιατί τα Σάββατα πολλοί γονείς εργάζονται ή προτιμούν να αφιερώσουν τη μέρα τους σε άλλες ασχολίες όπως ψώνια κλπ.
    • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να διοργανώσετε το πάρτι είτε τις μεσημεριανές ώρες, είτε το απόγευμα. Ιδανική μέρα το Σάββατο, από τις 6-7 το απόγευμα, έως τις 9, ώστε να διαθέσετε την Κυριακή για το… συμμάζεμα του σπιτιού σας!

    Η ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

    ·        Προσαρμόστε έτσι τον χώρο, ώστε τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν, αλλά και για χωρίς να προκληθούν ζημιές.
    ·        Αγοράστε τα απαραίτητα. Αγοράστε πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, μιας χρήσης (προτιμήστε ανακυκλώσιμα). Μπορεί το πιτσιρίκι σας να θέλει το πάρτι του να έχει ένα «θέμα» , οπότε μπορεί να αγοράσετε υλικά με κάποια συγκεκριμένη φιγούρα. Για τους μεγάλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά σερβίτσια, φτάνει να έχετε πλυντήριο πιάτων! 
     
    • Δώστε στο σπίτι σας γιορτινή ατμόσφαιρα. Μία από τις πιο οικονομικές λύσεις είναι τα μπαλόνια: μπορείτε να παραγγείλετε ή να φουσκώσετε μόνοι σας με ήλιο διακοσμητικά μπαλόνια και να φτιάξετε “μπουκέτα” με τα οποία να στολίσετε διάφορες γωνίες του σπιτιού.
    • Αν το πάρτι σας θα έχει κάποιο “θέμα”, (π.χ. “γοργόνες”, “ναυτάκια”, “ζώα τού δάσους”, κλπ.) φροντίστε να υποστηρίξετε το συγκεκριμένο θέμα με αντίστοιχα διακοσμητικά: γιρλάντες για τους τοίχους, καπελάκια για τα παιδιά, ασορτί τραπεζομάντηλα, πλαστικά πιατάκια & ποτηράκια, δωράκια για τους καλεσμένους, κλπ.
    • Φτιάξτε έναν μικρό θρόνο για την εορτάζουσα / τον εορτάζοντα, με ένα κάλυμμα από φθηνή τσόχα.  Θα χαρεί να έχει μία ξεχωριστή θέση στο τραπέζι.
    • Το μυστικό που θα κάνει αξέχαστο το πάρτι, είναι ένα αξεσουάρ από φθηνό υλικό, όπως το χαρτόνι, που θα το φτιάξουν μόνα τους, θα το φοράνε σίγουρα όλο το απόγευμα της γιορτής  και θα το πάρουν στο τέλος μαζί τους.

    Ο ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΦΕΣ
     
    • Εάν θεωρείτε την προετοιμασία τού μπουφέ… βουνό, μην διστάσετε να φωνάξετε τη μητέρα σας ή κάποια διαθέσιμη φίλη για να σας βοηθήσει στην παρασκευή των φαγητών. μπορεί να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία, και να ετοιμάσετε πολλά και ωραιότατα πιάτα χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα.
    • Εάν δεν έχετε χρόνο να προετοιμάσετε τον μπουφέ, μπορείτε να παραγγείλετε σε κάποια εταιρεία catering. Μόνο φροντίστε να τα παραγγείλετε έγκαιρα, ειδικά αν οι ποσότητες είναι μεγάλες. Θυμηθείτε επίσης ότι δεν υπάρχει παιδάκι που να μην τού αρέσει η πίτσα, οπότε μπορείτε να λύσετε το θέμα με μια παραγγελία σε πιτσαρία!
    • Προτιμήστε φαγητά που καταναλώνονται εύκολα από τα παιδιά: εξαιρετική ιδέα είναι τα finger food (φαγητά που τρώγονται με το χέρι) όπως οι κοτομπουκιές, τα κεφτεδάκια, κάθε είδους πιτάκια (τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, κλπ.), οι μπόμπες, τα σαντουιτσάκια και οι πίτσες. Αποφύγετε φαγητά με σάλτσες ή λάδια, γιατί το πιο πιθανό είναι να λερωθούν τόσο τα παιδιά, όσο και το σπίτι σας. Επίσης να αποφύγετε φαγητά με ξύλινα καλαμάκια (σουβλάκια κλπ), γιατί τα αγοράκια τα χρησιμοποιούν συνήθως για… ξιφομαχίες! Αν και είναι πολύ καλή ιδέα να φτιάξετε σουβλάκια από κασέρι και σαλάμι ή απο κεφτεδάκια και κασέρι τα οποία θα τα τοποθετήσετε είτε πάνω σε ένα λάχανο ή σε ένα φελιζόν…
    • Προτιμήστε αναψυκτικά μη ανθρακικούχα. Βολικοί είναι και οι χυμοί σε χάρτινη ατομική συσκευασία.
    • Για ποτά, μπορείτε εκτός των ζαχαρωδών που σίγουρα δεν κάνουν καλό στα παιδιά να φτιάξετε οι ίδιοι γρανίτες χρησιμοποιώντας φρούτα της εποχής όπως φράουλες, κεράσια και ροδάκινα -που είναι αρκετά γλυκά- αναμειγνύοντας τα στο μπλέντερ με πάγο. Το πολύχρωμο αποτέλεσμα σίγουρα θα ενθουσιάσει όλους τους προσκεκλημένους.
    • Φροντίστε να υπάρχουν στον μπουφέ μια πλαστική κανάτα γεμάτη φρέσκο νερό και αρκετά πλαστικά ποτηράκια, για να εξυπηρετούνται τα παιδιά μόνα τους, αλλιώς κάθε τόσο θα σάς ζητούν νερό, ειδικά μόλις αρχίσουν να ιδρώνουν…
    • Βάλτε στο μυαλό σας και το μπάρμπεκιου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τυλίξτε μπόλικες πατατούλες σε αλουμινόχαρτο για να τις ψήσετε στη φωτιά, ετοιμάστε το κρέας, λαδώστε μερικές πίτες, ο μπαμπάς και κάποιος πρόθυμος καλεσμένος επί το έργο και όλα έτοιμα!
    • Εάν κάνετε μπάρμπεκιου μια κλασική ντοματοσαλάτα δεν πρέπει να λείπει, αλλά και σαλάτες με ζυμαρικά είναι καλή ιδέα μιας και που τα παιδιά θα τσιμπήσουν σίγουρα, και κάποιες άλλες επιλογές για τους γονείς. Στο internet ή ανάμεσα σε πολλά βιβλία θα βρείτε άπειρες συνταγές. Πολύ βοηθητικός είναι και ο παρακάτω ιστότοπος:  http://sintagoulis.gr 
    ·         Τα σαντουϊτσάκια είναι σταθερή αξία και μπορείτε να βρείτε άπειρες επιλογές.
    ·         Ένα σουφλέ με τυριά θα αρέσει σε μεγάλους και μικρούς.
    ·         Με τα ψωμάκια του τοστ μπορείτε να φτιάξετε πολλά σχεδιάκια και φατσούλες τις οποίες θα τις διακοσμήσετε με διάφορα υλικά.

    Ενδεικτικά θα σας αναφέρω κάποιες συνταγές που έχω βρεί:…

     
    Λουλούδι

     
    Υλικά: Ρολίνια με γεύση τυρί φέτα και μυζήθρα, διάφορα λαχανικά.

    Κόψε μια φέτα ντομάτα και βάλε την στο κέντρο του πιάτου. Γύρω από την ντομάτα βάλε Ρολίνια. Κόψε μία λωρίδα αγγούρι για κοτσάνι και διακόσμησε το πιάτο σου με πιπεριές και αγγούρι.


    Ένα μήλο γουρουνάκι θα γλυκάνει το παιδάκι! 
     
    Υλικά: Μήλο, ζαχαρωτά, οδοντογλυφίδες, γαρύφαλλα.

    Καρφώνουμε τα ζαχαρωτά σε οδοντογλυφίδες και πάνω στο μήλο. Χρησιμοποιούμε τα γαρύφαλλα για μάτια & μύτη.

    Φατσούλες


    Υλικά: Ρολίνια με γεύση γραβιέρα Κρήτης και παραδοσιακό κασέρι, διάφορα λαχανικά.

    Ψήσε τα Ρολίνια, βράσε διάφορα λαχανικά. Σε ένα πιάτο βάλε τα λαχανικά και από πάνω ρολίνια. Κόψε 2 ελιές στα τέσσερα για μάτια. Με τα λαχανικά φτιάξε μύτη και στόμα. Κόψε καρότο και βάλε το για μαλλιά.
     
    Η ΤΟΥΡΤΑ
     
    • Αν παραγγείλετε την τούρτα σε κάποιο ζαχαροπλαστείο, κάντε το τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το πάρτι και δώστε στο παιδί σας τη χαρά να επιλέξει μόνο του το σχέδιο της αρεσκείας του!
    • Εάν διαθέτετε τον απαιτούμενο χρόνο, φτιάξτε μια σπιτική τούρτα παρέα με το παιδί σας, και στολίστε την με ζαχαρωτά ή με πλαστικά διακοσμητικά που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο.
    • Στις παιδικές τούρτες, αποφύγετε γενικά τους ξηρούς καρπούς στη γέμιση. Επίσης, να λάβετε υπόψιν σας τυχόν αλλεργίες που ενδέχεται να έχουν οι καλεσμένοι σας.

    Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

     
    • Εάν σκέφτεστε να καλέσετε κάποιον ειδικό animateur για να απασχολήσει τα παιδιά την ώρα τού πάρτι, φροντίστε να το κανονίσετε έγκαιρα, καθώς οι εμψυχωτές έχουν μεγάλη ζήτηση και δεν είναι εύκολο να τους βρείτε τελευταία στιγμή.
    • Στην καλύτερη περίπτωση, αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε εσείς οι ίδιοι με την ψυχαγωγία των παιδιών, επιστρατεύστε την φαντασία και τη δημιουργικότητά σας: υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να απασχολήσετε τα παιδιά, είτε παίζοντας, είτε χορεύοντας, είτε βάζοντάς τα να κάνουν εύκολες χειροτεχνίες. Mην σκεφτείτε την κούραση, γιατί, στο κάτω-κάτω, είναι κάτι που θα κρατήσει το πολύ 2 ώρες και αξίζει πραγματικά τον κόπο: αρκεί να δείτε τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών -και ειδικά του δικού σας παιδιού, που θα χαίρεται και θα περηφανεύεται για εσάς!
     
    ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ


     
    • Έχει γίνει θεσμός πια, κατά την αποχώριση των καλεσμένων, να δίνονται αναμνηστικά δωράκια στα παιδιά. Προτιμήστε μικρά, χρηστικά δωράκια, τα οποία μπορείτε να βάλετε σε σακουλίτσες μαζί με διάφορα ζαχαρωτά και μια ωραία ευχαριστήρια καρτούλα. Θα βρείτε πολλές οικονομικές λύσεις σε μεγάλα καταστήματα.

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ



     
    • Φροντίστε να έχετε φορτίσει έγκαιρα τις μπαταρίες της φωτογραφικής μηχανής σας ή της βιντεοκάμερας, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων!
     Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση του party σας.....
    Κατερίνα Πανάγου
Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon