Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ..


Δεν υπάρχει μανούλα που να μην σκέφτεται από την ώρα που έχει στην κοιλιά το μωρό της πως θα το μεγαλώσει ,πως θα καταφέρει να του προσφέρει τα πάντα προετοιμάζοντας το παράλληλα για την ζωή!


Θα έχετε αναρωτηθεί αν κάνετε αρκετά για τα παιδιά σας! Πως θα τα εμπνεύσετε να γίνουν ικανά για να αγωνιστούν και να αντέξουν. Βασική αρχή τόσο στη ζωή, όσο κ στην ανατροφή των παιδιών πρέπει να είναι το μέτρων άριστον! 

     Όλα να γίνονται με την αρμονία του μέτρου κ αποφεύγονται τυχόν υπερβολές. Πρώτιστη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της ψυχικής τους ισορροπίας που είναι δυνατόν να επιτευχθεί μέσω των ηθικών αρετών κ αξιών. 
   Πράγματι η σημερινή κοινωνία είναι ανθρωποφάγα κ χρειάζονται εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες! Αυτό όμως θα γίνει μέσα από διάλογο κ κυρίως μέσα από την ελευθερία. 

    Δώστε τους όσο μπορείτε πολλά ερεθίσματα, ώστε να βρουν την κλίση τους κ κυρίως σεβαστείτε τις επιλογές τους, ακόμη κ αν διαφωνείτε. Μη τα καταπιέσετε όμως γιατί τότε θα έχετε δημιουργήσει δυστυχισμένα παιδιά. Οι άνθρωποι που επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους είναι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση κ οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι χρήσιμοι!
Δίνουμε στα παιδιά αγάπη, είμαστε διπλά τους και λίγο πίσω τους, ποτέ μπροστά τους.. Έτσι θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις, να εμπιστευτούν την κρίση τους & να είναι σίγουρα για τον εαυτό τους. Βοηθείστε τα να ζήσουν μια χαρούμενη εφηβική και παιδική ηλικία χωρίς να κάνουν αγώνα δρόμου. 


Τέλος να μην ξεχνάτε κάθε βράδυ πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι να τα αγκαλιάζετε, να τους λέτε πόσο τα αγαπάτε και να  ευχαριστείτε τον θεό γι αυτό το θαύμα που ζείτε.
ΣΠΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ(ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ)
Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon