Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ


Τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, προσφέρουν ανιδιοτελώς την παρέα τους, ανταποδίδουν την αγάπη που εισπράττουν και δεν τον προδίδουν ποτέ. 


Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ζώα:
  • αποτελούν καλή συντροφιά τόσο στις καλές, όσο και στις κακές στιγμές,
  • αποσπούν την προσοχή από τις αρνητικές σκέψεις και έννοιες, καθότι απαιτούν συνεχή φροντίδα,
  • προκαλούν την αλληλεπίδραση και κατ’ επέκταση τρυφερά συναισθήματα,
  • ευνοούν την κίνηση και τη σωματική άσκηση.
Την ίδια στιγμή, το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι αποδέχονται όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, ακόμα και τους ανάπηρους. Δεν τα ενδιαφέρει δηλαδή αν τα περιποιείται και τα χαϊδεύει ένα άτομο με αναπηρία ή ψυχικά προβλήματα.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε:
Μια συγκατοίκηση με κατοικίδια ζώα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους ιδιαίτερα για τα βρέφη .Μερικές φορές μπορεί με την οικεία επαφή να μεταδοθούν κάποιες ασθένειες .Επίσης πολλές φορές τραυματίζονται τα μωρά και τα νήπια από σκύλους και γάτες και μπορεί ακόμα και να σκοτωθούν.  Μερικές φορές τα κατοικίδια ζώα που μέχρι τώρα αποτελούσαν το κέντρο του ενδιαφέροντος στην οικογένεια και έχουν καλομάθει ,αντιδρούν με ζήλια στο νεοφερμένο μέλος. Ακόμα όμως και αν συμπεριφέρονται ως προστάτες απέναντι στο αβοήθητο μωρό ,πρέπει να βρίσκεστε συνεχώς σε επιφυλακή .Πολλές φορές έχει συμβεί να ξαπλώσει ο σκύλος ή η γάτα μέσα στο παιδικό κρεβάτι μαζί με το μωρό και  το μωρό να πάθει ασφυξία .
Ακόμα και τα καλά εκπαιδευμένα ζώα δεν ανέχονται τα  ξεσπάσματα τρυφερότητας μικρών παιδιών και αντιδρούν με επιθετική συμπεριφορά ,αν  το παιδί τους τραβήξει την ουρά ή τα τσιμπήσει .
Σε περίπτωση συγκατοίκησης με τα κατοικίδια ζώα η καθαριότητα θα πρέπει να είναι η σημαντικότερη εντολή που πρέπει να τηρήσετε.
Πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί μια συγκατοίκηση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα ζώα είναι οι καλύτεροι σύντροφοι και φίλοι για τον άνθρωποι προσφέροντας του ατελείωτες  στιγμές χαράς και παιχνιδιού.

Κοινωνική Λειτουργός
Θεοδώρα Σπίνου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...