Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ...

Όπως κάθε νέα μητέρα κι εκείνος ήθελε να χάσει το περιττό βάρος λόγω της γέννας αλλά προχώρησε ακόμα παραπέρα στο να θέλει να έχει και κοιλιακούς.

Ο Thomas Beatie, ο πρώτος έγκυος άντρας στον κόσμο –εμφανίστηκε γραμμωμένος μόλις 12 μήνες μετά τον τοκετό του τρίτου του παιδιού.

Ο κ. Beatie, ο οποίος τώρα ζει στην Αριζόνα με τη γυναίκα του Nancy και τα τρία τους παιδιά προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο όταν έγινε ο πρώτος άντρας έπειτα από νόμιμη αλλαγή φύλου που έμεινε έγκυος.

Τώρα ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν την οικογένεια που πάντα ονειρευόταν και ο 37χρονος φαίνεται να άρχισε να παίρνει τεστοστερόνη και πάλι στη προσπάθειά του να αναπτύξει τη μυϊκή διάπλαση του.
 Παρά τις τρεις εγκυμοσύνες του ο κ. Beatie επέδειξε ένα επίπεδο στομάχι και δυναμικούς κοιλιακούς παρόλο που είναι δύσκολο να κρύψει και τις ουλές από τις εγκυμοσύνες.

Το ζευγάρι μετακόμισε στην Αριζόνα από το σπίτι τους σε Bend, Oregon, επειδή το σπίτι τους κατασχεθεί πέρυσι.
Η επιτυχημένη του επιχείρησή εκτύπωσης T-shirt "Define Normal" κατέρρευσε λόγω της φήμης του. Όπως λέει ο ίδιος "Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τις συνήθεις παραγγελίες αλλά χάσαμε πολλούς πελάτες λόγω της προκατάληψης και στη συνέχεια η οικονομική κρίση μας αποτελείωσε."

Τον Μάρτιο ο κ. Beatie αποκάλυψε ότι είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης και έψαχνε απεγνωσμένα για δουλειά για να σταματήσει να υποστηρίζει την οικογένειά του από την κοινωνική πρόνοια και να μπορεί να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού του που έφτανε στα 5000$/μήνα.

Ο κ. Beatie γεννήθηκε γυναίκα,  Tracy Lagondino, στη Χαβάη το 1974 αλλά λέει ότι πάντα ένοιωθε ότι ήθελε να γίνει άντρας.

Στα είκοσι του άρχισε με ενέσεις τεστοστερόνης από τις οποίες απέκτησε τρίχωμα στο πρόσωπο, χαμηλότερη φωνή και άλλαξε τα γεννητικά του όργανα.

Το 2002 επεβλήθη σε μαστεκτομή και νομικά έγινε άντρας - αλλά επέλεξε να κρατήσει τον κόλπο του, την μήτρα και άλλα θηλυκά σεξουαλικά όργανα ώστε ως ζευγάρι να μπορούν να έχουν παιδιά μιας και η γυναίκα του είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή.

Στην εκπομπή της Oprah δήλωσε: "Ήθελα να κάνω παιδιά μια μέρα. Δεν ήξερα πώς. Ήταν απλά ένα όνειρο. "
Μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια, σταμάτησε τη λήψη τεστοστερόνης έτσι ώστε να μπορεί να μείνει έγκυος, αν και ορισμένα από τα αποτελέσματά της συμπεριλαμβανομένης της τριχοφυΐας είναι μόνιμες.

Το ζευγάρι αγόρασε το σπέρμα από ανώνυμο δότη και ο κύριος Beatie υποβλήθηκε σε τεχνητή γονιμοποίηση. Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του κ. Beatie με την εγκυμονούσα κοιλιά και τη γενειάδα έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά shows εξηγώντας πώς ο ίδιος και η Nancy θεωρούν τους εαυτούς τους μία κανονική ετεροφυλοφιλική οικογένεια.
Επίσης αποκάλυψε ότι το ζευγάρι μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή, επειδή η ανδρικές ορμόνες διεύρυναν την κλειτορίδα του τόσο πολύ που, όπως είπε στην Oprah: "μοιάζει με ένα πέος. Μπορώ να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου." Έκανε τα επόμενα δύο παιδιά του πολύ γρήγορα γιατί είχε ένα μικρό χρονικό διάστημα μόνο που μπορούσε να μη λαμβάνει τεστοστερόνη.

Το ζευγάρι έχει ακόμα μερικό απόθεμα σπέρματος σε μία τράπεζα σπέρματος και τον Μάρτιο δήλωσαν ότι ήλπιζαν να έχουν κι άλλο ένα παιδί αλλά στη πρόσφατη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε φαίνεται ότι ο κ. Beatie έχει ξεκινήσει τη λήψη τεστοστερόνης και πάλι και συνεπώς η οικογένειά τους ολοκληρώθηκε.
ΠΗΓΗ: http://himaira.blogspot.com
Διάβασε περισσότερα...

ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ....

Διαβάζοντας διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με την εγκυμοσύνη έπεσα πάνω σε ένα άρθρο όπου μιλούσε για την κυστική ίνωση.... πρώτη φορά διάβασα κάτι τέτοιο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.... Είμαι στον 8ο μήνα και η αλήθεια είναι πωσ δεν ξέρω αν έχω κάνει αυτή την εξέταση.....σίγουρα πρέπει να ρωτήσω τον γυναικολόγο μου εάν περιλαμβανόταν στις εξετάσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα....να σημειωθεί ότι δεν είναι και λίγες.....Παρόλα αυτά σας παραθέτω παρακάτω ότι σχετικό έχω διαβάσει για την κυστική ίνωση για να ενημερωθούν οι μέλλουσες μανούλες.....

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ.....

Η Κυστική Ίνωση είναι η πιο συχνή κληρονομική νόσος της λευκής φυλής, που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονίδιου του εβδόμου χρωμοσώματος και προσβάλλει πολλά σημαντικά ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού” (πηγή: disabled.gr )

Οι Έλληνες φορείς του παθογόνου γονιδίου υπολογίζονται τουλάχιστον σε 500.000, δεδομένου του εξαιρετικά υψηλού ποσοστού εμφάνισης του υπολειπόμενου γονιδίου που ανέρχεται στο 5 – 6% του συνολικού πληθυσμού, δεύτερο σε συχνότητα εμφάνισης μετά την Μεσογειακή αναιμία. Ας σημειωθεί ωστόσο, ότι ετησίως στη χώρα μας γεννιούνται περισσότερα από 40 παιδιά που νοσούν από τη συγκεκριμένη πάθηση, καθώς επίσης ότι η συχνότερη γονιδιακή μετάλλαξη που παρατηρείται στον ελλαδικό χώρο είναι η χαρακτηριζόμενη ως «ΔF 508», η οποία θεωρείται από τις βαρύτερες σε συμπτωματολογία μεταλλάξεις

Εδώ να σημειώσουμε ότι “οι φορεις Μεσογειακής Αναιμίας στην Ελλάδα είναι το 8% του πληθισμού”.

Άρα λοιπόν είναι στατιστικά συχνό να είσαι φορέας, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την υγεία σου, χωρίς συμπτώματα, χωρίς να το ξέρεις, όπως ακριβώς όταν έχεις “το στίγμα”.
Όμως, αν 2 φορείς της νόσου κάνουν παιδί, είναι 50% πιθανό το παιδί να πάσχει από την Κυστική Ίνωση, όπως γίνεται με τη Μεσογειακή Αναιμία.

Γιατί όμως κανένας γιατρός δεν σε στέλνει να κάνεις αυτήν την απλη αιματολογική εξέταση πριν κάνεις παιδί; Γιατί η εξέταση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στο “πλήρες πακέτο προγεννητικού ελέγχου”;

Η πάθηση (όπως διάβασα σε ατελείωτα blogs και sites) είναι σοβαρή και θανατηφόρος. Η εξέταση για να διαπιστώσει κάποιος αν είναι φορέας είναι ακριβή, όμως γίνεται δωρεάν σε κάποια σημόσια νοσοκομεία (πχ. στο Λαικό).
Αν λοιπόν σκέφεστε να κάνετε παιδί, σκεφτείτε να κάνετε την εξέταση νωρίς για να είστε σίγουροι!!!
Ήθελα μόνο να ενημερώσω όλες τις μαμάδες, όχι για να τρελλαθούν από την αγωνία τους, αλλά γιατί είναι καλύτερα να το ψάξουν ή να το συζητήσουν με το γυναικολόγο τους. 

Ελπίζω για εμάς που δεν έχουμε κάνει την εξέταση να πάνε όλα καλά...
*Κατερίνα*
Διάβασε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η ΜΑΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΡΕΖΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ

Γεια σας!
Έμαθα κάποια πράγματα τελευταία τα οποία με προβλημάτισαν πολύ και θα ήθελα αν κάποια κοπέλα έχει γνώσεις στο θέμα να τις μοιραστεί μαζί μου.

Την ώρα του τοκετού έμαθα πως έχω άλλη ομάδα αίματος από αυτή που είχα δηλώσει στον γιατρό μου πως είμαι. Συγκεκριμένα το βιβλιάριο υγείας παιδιού που μου είχαν εκδώσει στην Ελλάδα (μένω Κύπρο πια…) έγραφε ότι η ομάδα αίματος μου είναι Α+. Το είπα στον γυναικολόγο μου με σιγουριά και εκείνος παρά το εύκολο της υπόθεσης (τόσες εξετάσεις αίματος κάνουμε στην εγκυμοσύνη…) δε ζήτησε να το επιβεβαιώσουμε ποτέ. Όταν έσπασαν τα νερά στις 32 βδομάδες και έπρεπε επειγόντως να πάμε για καισαρική (το μωρό πρόωρο χωρίς να έχουμε κάνει την ένεση για τους πνεύμονες) βγήκαν από το χειρουργείο και είπαν στον άντρα μου ότι η ομάδα αίματος μου ήταν τελικά Ο- !!! Μάλλον από ότι κατάλαβα πριν σε βάλουν χειρουργείο επιβεβαιώνουν την ομάδα αίματος…

Μείνανε όλοι έκπληκτοι και η δεύτερη εξέταση το επιβεβαίωσε. Η πεθερά μου την επομένη το πρωί επέμενε ότι έπρεπε να κάνω κάποια ένεση που γίνεται στις περιπτώσεις που η μητέρα έχει ρέζους αρνητικό… Γιατί ούτε ο γιατρός μου ούτε κανένας άλλος ήρθε να μου πει ότι χρειάζεται και τούτη χτυπιότανε… Με τα χίλια ζόρια και μέσο έναν χειρούργο της κλινικής που ήταν συγγενής, μας είπαν να την κάνουμε.  Έτρεχε ο αντρούλης μου να την βρει να την αγοράσει γιατί η κλινική δεν την είχε! Θεωρούσα από κει και πέρα ότι είχα ησυχάσει με αυτό το θέμα και ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα ποτέ ξανά.

Αφού έχουν περάσει 2,5 χρόνια πια, άρχισαν να μπαίνουν τα «μικρόβια» στο αυτί μου για δεύτερο μωρό. Τυχαία σε μια κουβέντα με συνάδελφο αναφέρθηκε ότι έχω ομάδα Ο- και το μωρό Β+.
Α, χρειάζεται στενή παρακολούθηση στην εγκυμοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις μου λέει.
Μιλάμε για γυναίκα άνω των 50 ετών τώρα και να ξέρει από αυτά τα πράγματα, για τα οποία εγώ δεν είχα ιδέα… Τι στενή παρακολούθηση; Ο γιατρός δεν είχε ιδέα… Δεν ήταν υποχρέωση του να επιβεβαιώσει τις ομάδες αίματος των γονιών; Διάβασα σε κάποιες σελίδες στην Αμερική, ότι είναι υποχρεωτική η εξέταση καθώς οι γιατροί δεν μπορούν ποτέ να είναι σίγουροι,λέει, για το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού και έτσι να ρισκάρουν τη ζωή του παιδιού και της μάνας…

Εκ των υστέρων το έψαξα λίγο στο ίντερνετ και επειδή το μωρό έχει αντίθετο ρέζους από το δικό μου, έπρεπε τελικά οπωσδήποτε να κάνω την ένεση. Διαφορετικά θα είχα δυσκολίες στο να μείνω έγκυος την επόμενη φορά όταν θα ήθελα να κάνω και δεύτερο παιδάκι. Όμως, τις τελευταίες μέρες όσο το ψάχνω τόσο μεγαλύτερη ανησυχία προκαλώ στον εαυτό μου και αναστάτωση… Διαβάζω ότι η ένεση που μου κάνανε μετά τον τοκετό ίσως δεν πιάσει 100% καθώς η δόση είναι διαφορετική ανάλογα με τα επίπεδα αντισωμάτων που έχουν αναπτυχθεί σε κάθε γυναίκα. Κανονικά έπρεπε να κάνω άλλη μια δόση γύρω στις 28 εβδομάδες που δεν έκανα φυσικά…

Φυσιολογικά, το πρώτο παιδί υποτίθεται ότι δεν κινδυνεύει καθώς δεν υπάρχει επαφή του αίματος του με αυτό της μητέρας του. Όμως από τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης μου εγώ άρχισα να έχω αιμορραγίες.  Που και τότε λέει ότι πρέπει κάθε φορά να γίνεται η ένεση αντι-ρέζους!!! Αιμορραγίες που ο γιατρός μου δεν μπορούσε να βρει την αιτία και δεν είχε απάντηση να μου δώσει όταν τον ρωτούσα τι έφταιγε… (Και αυτές οι αιμορραγίες μπορεί να ήταν μικρές αποκολλήσεις του πλακούντα που ίσως φέρανε σε επαφή το αίμα μου με του μωρού μου από νωρίς!)

Και εγώ συνέχιζα να πηγαίνω δουλειά κανονικά, να κάνω δουλειές στο σπίτι εφόσον με καθησύχαζε πως το μωρό μου είναι εντάξει… Διάβασα ότι αυτές οι αιμορραγίες μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ασυμβατότητας ρέζους που είχα με το μωρό μου και το σώμα μου μπορεί να έβλεπε το παιδί σαν ξένο σώμα και να του επιτίθεται. Πως όταν γεννηθεί το παιδί μπορεί να παρουσιάσει ίκτερο. Που παρουσίασε στο τέλος και δεν μιλάω για τον ίκτερο των 3-4 ημερών που μεγάλο ποσοστό νεογνών εμφανίζουν, αλλά για πάνω από 12 μέρες.

Διάβασα ότι προκαλεί αδυναμία θηλασμού στο μωρό μου. Και όλα αυτά για το πρώτο μου παιδί που «υποτίθεται» δεν θα κινδύνευε από την ασυμβατότητα την οποία δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε..
Για το δεύτερο παιδί διάβασα πως πρέπει να παρακολουθούνται σε όλη την εγκυμοσύνη τα επίπεδα αντισωμάτων της μητέρας. Και ότι αν ανέβουν αρκετά τα προβλήματα που προκύπτουν είναι τόσα πολλά που δεν θέλω καν να τα αναφέρω…Ενδεικτικά θα σας πω ότι αν τα επίπεδα αντισωμάτων ανέβουν πολύ, μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος όσο το μωρό είναι ακόμα στην κοιλιά της μάνας του. Το χειρότερο σενάριο φαντάζεστε ποιο είναι υποθέτω… Γιατί να το περάσω όλο αυτό και να μην έχει σταματήσει ο Γολγοθάς εδώ αλλά να κινδυνεύω και γω και το επόμενο παιδάκι μου;

Γιατί στον πρώτο τοκετό παραλίγο να πεθάνω για άλλη βλακεία του γιατρού μου που ενώ ήμουν φουλ φαγωμένη με έβαλε χειρουργείο και από τους εμετούς μόλις μπήκε η νάρκωση για ολική καισαρική παραλίγο να πνιγώ… Ένα σας λέω.. Με ολική αναισθησία άκουσα το κλάμα του μωρού μου, ένιωσα να το βγάζουν από μέσα μου, τους γιατρούς να φωνάζουν πάνω από το κεφάλι μου και εμένα να νιώθω ότι πνίγομαι για πολλή ώρα…  Ξέρω ότι ίσως κάνω πολλές υποθέσεις και πρέπει να τα επιβεβαιώσω όλα πριν προχωρήσω με δεύτερο μωρό για να μην το θέσω σε κίνδυνο..

Δεν πρόκειται με τίποτα να πάω στον ίδιο γυναικολόγο και ενώ ξέρω ότι πρέπει να βρω άλλον και πάλι φοβάμαι με όλα όσα έχω περάσει… Δεν βρίσκω κάποιον να εμπιστευτώ και δεν θέλω να πάω σε κάποιον στα τυφλά…
Πάντως μανούλες να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά γιατί κάτι τόσο απλό που από ότι φαίνεται πολλοί δεν του δίνουν την δέουσα σημασία, ένα θέμα ρουτίνας όπως η ανάλυση της ομάδας αίματος, μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα… Εγώ τώρα πια που το κακό έχει ίσως γίνει, παρακαλώ το Θεό όταν έρθει η ώρα για το δεύτερο μωράκι μου, να το φυλάει και να γεννηθεί χωρίς προβλήματα…

Αν καμιά σας έχει ζήσει ή ακούσει κάποια παρόμοια εμπειρία, πολύ θα ήθελα να την διαβάσω…
Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα
 μαμά Αναστασία
 ΠΗΓΗ: eimaimama.gr
Διάβασε περισσότερα...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΟΥ


Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου και τη χαρά που ένιωσα όταν αισθάνθηκα τα πρώτα χτυπήματα του μωρού μας στην κοιλιά μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου….
Η αλήθεια είναι πως όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος σοκαρίστηκα…. ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ μαζί με το σύζυγο μου αλλά την ώρα που είδα το τεστ εγκυμοσύνης να είναι θετικό…. είπα….. και τώρα τι κάνουμε? 

Και μετά ξεκινάνε όλες οι ανασφάλειες ….θα είμαι καλή μαμά? Θα καταφέρω να μεγαλώσω το μωράκι μας χωρίς να του λείψει τίποτα? τι θα επιπτώσεις θα έχει η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε σχέση με το μεγάλωμα του παιδιού μου?

Όλες αυτές οι ερωτήσεις πέρασαν ταυτόχρονα και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από το μυαλό μου την ώρα που κοιτούσα το τεστ ….ώσπου μετά είπα …..σύνελθε ….ο θεός σου χάρισε αυτό το πολύτιμο δώρο …κοίτα να το χαρείς και να το απολαύσεις….

Και έτσι ξεκίνησαν τα όνειρα ….θα είναι αγόρι ή κορίτσι? θα μου μοιάζει ή θα μοιάζει στο μπαμπά του? Μακάρι να είναι γερό ….και πολλά άλλα….

Ώσπου έφτασε η στιγμή που ο μπεμπούλης μας ξεκίνησε να κλωτσάει τη μαμά του …..η αίσθηση? Υπέροχη ….ένα μικρό πλασματάκι που βρίσκεται μέσα σου και μεγαλώνει σιγά σιγά….. ο μπεμπούλης  μας είναι πολύ ανήσυχος…. Δεν σταματάει να κλωτσάει και να κουνιέται συνέχεια. Όσο περνούσαν οι μήνες τόσο πιο έντονα τον αισθανόμουν…. 

Τώρα πλέον στον όγδοο μήνα βλέπω και αισθάνομαι που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά… ώρες ώρες  αισθάνεσαι  σαν να πιάνεις το κεφαλάκι του ή τα χεράκια του ή τα ποδαράκια του…. Είναι η καθημερινή μου παρεούλα …. Είναι η ελπίδα μου και η παρηγοριά μου σε ότι άσχημο και αν μου συμβεί ….είναι το μοναδικό πλασματάκι που μπορείς να του λες τα πάντα οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε…. Η καλύτερη παρεούλα της μαμάς ….περιμένω πως και πώς να γεννηθείς μικρούλη μου ….. ήδη είσαι τα πάντα για μένα…..   

Σ αγαπώ πολύ
Η μαμά σου
Διάβασε περισσότερα...

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞ


Κατά την περίοδο της εφηβείας πέρα από τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα είναι κ μια φάση της ζωής σου όπου συνάπτεις τις πρώτες σου σχέσεις με το αντίθετο φύλο και ίσως επιλέξεις να ολοκληρώσεις την σχέση σου προχωρώντας περισσότερο .

Λένε πως δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να κάνεις έρωτα με κάποιον που αγαπάς, αλλα αν δεν είσαι προετοιμασμένος ίσως η πρώτη φορά να είναι η χειρότερη σου και να επηρεάσει την ψυχολογία σου και τις μετέπειτα σχέσεις σου. Την πρώτη φορά που κάνεις sex θα πρέπει να είσαι σίγουρος/η πριν κάνεις οτιδήποτε.
Αφιέρωσε λίγο χρόνο και :
  • Κάνε μια συζήτηση με τον εαυτό σου, αισθάνεσαι καλά με το να προχωρήσεις σε αυτό το βήμα. Νιώθεις ότι η στιγμή είναι κατάλληλη;

  •  Γνωρίζεις πραγματικά το πρόσωπο που έχεις δίπλα σου; Κατά πόσο πολύ τον εμπιστεύεσαι; Φαντάσου την επόμενη μέρα αφού ολοκληρώσετε αλλά και το ενδεχόμενο να σε προδώσει ο σύντροφος σου.


  • Στην ουσία ξέρεις ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους επιθυμείς να κάνεις sex; To θες εσύ ή  επειδή το κάνουν όλοι; Μήπως αισθάνεσαι ότι σε πιέζει ο σύντροφος σου; Αν ισχύει κάποιο από αυτά  μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

  • Το πιο πιθανόν είναι να νιώθεις άβολα να το συζητήσεις με τους γονείς σου αλλά αν έχεις μία καλή σχέση μαζί τους, σκέφτηκες μήπως θα ήταν καλό να τους συμβουλευτείς; Θα μπορούσαν να σου δώσουν καλές και χρήσιμες συμβουλές  .

  • Πέρα από την απόλαυση που μπορεί να σου προσφέρει ,ξέρεις τους κινδύνους; Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλά τις προφυλάξεις ή αν δεν ξέρεις τόσο καλά τον σύντροφο σου οι λέξεις «εγκυμοσύνη» και «μεταδιδόμενες ασθένειες» μπορεί να σε σημαδεύσουν.

  •  Γνωρίζεις πως μπορείς να προστατευτείς; Τα προφυλακτικά με σπερματοκτόνο είναι η καλύτερη προφύλαξη τόσο για εγκυμοσύνη όσο και για ασθένειες για την εφηβεία, ωστόσο  δεν σε εξασφαλίζει απόλυτα. Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν απλά να σε  προστατεύσουν από την εγκυμοσύνη αλλά όχι από τα μεταδιδόμενα νοσήματα . Προστασία 100% δεν υπάρχει, γι' αυτό και είναι σημαντικό η πρώτη σου φορά να γίνεται με πρόσωπο που εμπιστεύεσαι και γνωρίζεις καλά.

  • Ξέρεις πραγματικά τι είναι το sex ; Αν όχι, ψάξε το θέμα περισσότερο για να αποφύγεις τυχόν υπερβολικές απαιτήσεις του συντρόφου σου αλλά και για να μη νιώσεις αμήχανα.


 Αν  λοιπόν προβληματίζεσαι για το αν πρέπει να κάνεις sex ανέβαλλε το .Δεν υπάρχει λόγος για να βιαστείς .Η κατάλληλη ηλικία για sex διαφέρει από άτομο σε άτομο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σεξουαλική σου ανάπτυξη αλλά κυρίως από την ωριμότητα σου.

Το sex δεν είναι κάτι κακό ή λάθος αλλά ένα μεγάλο βήμα στη ζωή σου . Αν δεν μπορείς να προφυλαχτείς από τους κινδύνους τότε μην το κάνεις απλά για να το κάνεις.
Η απόφαση είναι δική σου και όχι των άλλων! Αν δεν έχει την υπομονή να περιμένει τότε βρες άλλον σύντροφο που να μπορεί να σε καταλάβει.Το σέξ δεν είναι μόνο μια πράξη ,το σεξ δεν διαχωρίζεται από το συναίσθημα.

Αν δέχτηκες να προχωρήσετε και τώρα το μετάνιωσες δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνεις. Δεν σε υποχρεώνει κανείς..

Και να θυμάσαι η κάθε ηλικία έχει τη δικιά της γλύκα, το ρόλο της και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Μην χάνετε λοιπόν στιγμές από κάτι που δεν θα μπορέσετε  ποτέ να γυρίσετε πίσω .
Σπίνου Θεοδώρα

Διάβασε περισσότερα...
 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon