Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΡΟΥΧΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Ρουχισμός


Ελέγξτε την ντουλάπα σας για ρούχα και αξεσουάρ που θα μπορείτε να φοράτε τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας.
Όταν αρχίσουν να σας στενεύουν τα κανονικά σας ρούχα, φροντίστε ώστε το μέγεθος των ρούχων σας να συμβαδίζει με την ανάπτυξη του σώματός σας. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε να φορέσετε ένα ρούχο που τώρα σας είναι πολύ σφιχτό.

Δείτε τι μπορείτε να δανειστείτε:



  • Συγγενείς και φίλοι συχνά χαίρονται να δανείζουν τα ρούχα εγκυμοσύνης.
  • Ρίξτε μια ματιά στην ντουλάπα του συζύγου σας για πουκάμισα, πουλόβερ, σορτς και άλλα ρούχα που μπορεί να ταιριάζουν με την ολοένα και μεγαλύτερη κοιλιά σας.

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάτι καινούργιο, προσπαθήστε να είστε πρακτικές:


  • Διαλέξτε μεμονωμένα κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να κάνετε έτσι πολλές διαφορετικές εμφανίσεις.

  • Σκεφθείτε να αγοράσετε μερικά κομμάτια, όπως φαρδιές μπλούζες και πουλόβερ, τα οποία θα μπορέσετε να φορέσετε και μετά την εγκυμοσύνη.

  • Οι μπλούζες που κουμπώνουν εύκολα θα σας είναι ιδιαίτερα εύχρηστες, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό εάν θηλάσετε. 

Θα νιώθετε πιο ευχαριστημένη όταν αγοράζετε ρούχα εγκυμοσύνης, εάν αυτά που επιλέγετε είναι παρόμοιου στυλ με αυτά που φορούσατε και πριν την εγκυμοσύνη. Η προσαρμογή στο νέο σχήμα του σώματός σας μπορεί να είναι ευκολότερη αν φοράτε ρούχα που είναι του συνηθισμένου σας στυλ.
Μην αγοράσετε μονομιάς όλα τα ρούχα εγκυμοσύνης. Δεν ξέρετε πόσο θα έχει μεγαλώσει το σώμα σας στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Γι αυτό, φυλάξτε κάποια χρήματα από τον προϋπολογισμό σας για αγορές ρούχων εγκυμοσύνης αργότερα, όταν η εγκυμοσύνη σας θα έχει προχωρήσει. 
Οι φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι, είναι συνήθως πιο άνετες από τις συνθετικές, όπως ο πολυεστέρας, επειδή «αναπνέουν». Αυτές οι φυσικές ίνες μπορεί να σας κρατούν δροσερή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι πιθανό να ζεσταίνεστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω του αυξημένου μεταβολισμού σας. 
Αποφύγετε τα εφαρμοστά ρούχα, όπως σφιχτές ζώνες και κάλτσες με σφιχτά λάστιχα, επειδή μπορεί να επιβραδύνουν την κυκλοφορία του αίματος και να αυξήσουν το πρήξιμο. 
Καθώς μεγαλώνει ο όγκος του σώματός σας, μπορεί να γίνετε ασταθής. Επίπεδα ή χαμηλοτάκουνα παπούτσια, με σόλες που δεν γλιστρούν αποτελούν την ασφαλέστερη λύση. Τα παπούτσια θα πρέπει να σας προσφέρουν καλή στήριξη και να είναι άνετα, καθώς τα πόδια σας μπορεί να πρηστούν λίγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ένα κατάλληλο σουτιέν που παρέχει σωστή στήριξη πρέπει απαραίτητα να υπάρχει στα ρούχα εγκυμοσύνης σας. Δεδομένου ότι το στήθος σας μπορεί να μεγαλώσει σημαντικά κατά την εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε σουτιέν ένα – δύο νούμερα μεγαλύτερο. Αν σκέπτεστε να θηλάσετε, ίσως θελήσετε να αγοράσετε και να αρχίσετε να φοράτε το ειδικό σουτιέν, καθώς πλησιάζετε στην ημερομηνία τοκετού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...