Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ?

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες για τις οποίες ένα υγιές βρέφος μικρότερο του ενός έτους ξυπνά πολύ συχνά κατά την διάρκεια της νύχτας, είναι:

Πείνα Ένα βρέφος που δεν έχει φάει αρκετά στην διάρκεια της ημέρας δυσκολεύεται να χαλαρώσει, και συνηθίζει να ξυπνά τη νύχτα επειδή πεινάει.

Δεν θηλάζει αρκετά σε κάθε τάισμα Στις πρώτες μέρες, το μωρό σας μπορεί να χρειάζεται τουλάχιστον 25 λεπτά θηλασμού από κάθε μαστό.  Αν οι περίοδοι θηλασμού μειωθούν αμέσως όταν αρχίσει να τρώει στερεά τροφή, θα αρχίσει να ξυπνά τη νύχτα επειδή έχει ανάγκη από γάλα.

Κοιμάται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας Το μωρό σας χαλαρώνει και ετοιμάζεται για ύπνο μόνο όταν είναι κουρασμένο και έτοιμο να κοιμηθεί.

Δεν κοιμάται αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας Και η κούραση μπορεί να αποτελέσει αιτία αντίστασης του βρέφους στον ύπνο.

Υπερβολικά ερεθίσματα Το βρέφος χρειάζεται μια προκαταρκτική περίοδο ηρεμίας και χαλάρωσης προτού είναι έτοιμο για ύπνο.

Αντανακλαστικά Το αντανακλαστικό Μοro παρουσιάζεται πολύ έντονα στα βρέφη και αποτελεί ένα από τους λόγους που τα κάνει να ξυπνήσουν αρκετές φορές τη νύχτα από ακούσιες μυϊκές συσπάσεις και τινάγματα. Για να το αποφύγετε, φασκιώσετε το μωρό με ένα ελαφρύ και ελαστικό βαμβακερό σεντόνι ή τυλίξτε το καλά στα σκεπάσματα.

Κρύο Τα μεγαλύτερα βρέφη ξεσκεπάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας με συνέπεια να κρυώνουν ή να πιάνουν τα πόδια τους ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας. Μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις με τη χρήση ενός υπνόσακου για μωρά.

Λάθος συνειρμοί Εάν το μωρό σας έχει συνηθίσει να τρώει, να το κουνάτε ή να έχει πιπίλα για να κοιμηθεί, θα χρειάζεται αυτά τα βοηθήματα για να ξανακοιμηθεί, κάθε φορά που θα ξυπνάει μέσα στη νύχτα.

Εξωτερικές ενοχλήσεις  Αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα του παιδικού δωματίου ή ένα φωτάκι αναμμένο, αυξάνετε τις πιθανότητες να ξυπνήσει το μωρό σας αρκετές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας.

 
Πηγή: Gina Ford’s Top Tips for Contented Babies and Toddlers

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...