Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞ


Κατά την περίοδο της εφηβείας πέρα από τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα είναι κ μια φάση της ζωής σου όπου συνάπτεις τις πρώτες σου σχέσεις με το αντίθετο φύλο και ίσως επιλέξεις να ολοκληρώσεις την σχέση σου προχωρώντας περισσότερο .

Λένε πως δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να κάνεις έρωτα με κάποιον που αγαπάς, αλλα αν δεν είσαι προετοιμασμένος ίσως η πρώτη φορά να είναι η χειρότερη σου και να επηρεάσει την ψυχολογία σου και τις μετέπειτα σχέσεις σου. Την πρώτη φορά που κάνεις sex θα πρέπει να είσαι σίγουρος/η πριν κάνεις οτιδήποτε.
Αφιέρωσε λίγο χρόνο και :
  • Κάνε μια συζήτηση με τον εαυτό σου, αισθάνεσαι καλά με το να προχωρήσεις σε αυτό το βήμα. Νιώθεις ότι η στιγμή είναι κατάλληλη;

  •  Γνωρίζεις πραγματικά το πρόσωπο που έχεις δίπλα σου; Κατά πόσο πολύ τον εμπιστεύεσαι; Φαντάσου την επόμενη μέρα αφού ολοκληρώσετε αλλά και το ενδεχόμενο να σε προδώσει ο σύντροφος σου.


  • Στην ουσία ξέρεις ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους επιθυμείς να κάνεις sex; To θες εσύ ή  επειδή το κάνουν όλοι; Μήπως αισθάνεσαι ότι σε πιέζει ο σύντροφος σου; Αν ισχύει κάποιο από αυτά  μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

  • Το πιο πιθανόν είναι να νιώθεις άβολα να το συζητήσεις με τους γονείς σου αλλά αν έχεις μία καλή σχέση μαζί τους, σκέφτηκες μήπως θα ήταν καλό να τους συμβουλευτείς; Θα μπορούσαν να σου δώσουν καλές και χρήσιμες συμβουλές  .

  • Πέρα από την απόλαυση που μπορεί να σου προσφέρει ,ξέρεις τους κινδύνους; Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλά τις προφυλάξεις ή αν δεν ξέρεις τόσο καλά τον σύντροφο σου οι λέξεις «εγκυμοσύνη» και «μεταδιδόμενες ασθένειες» μπορεί να σε σημαδεύσουν.

  •  Γνωρίζεις πως μπορείς να προστατευτείς; Τα προφυλακτικά με σπερματοκτόνο είναι η καλύτερη προφύλαξη τόσο για εγκυμοσύνη όσο και για ασθένειες για την εφηβεία, ωστόσο  δεν σε εξασφαλίζει απόλυτα. Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν απλά να σε  προστατεύσουν από την εγκυμοσύνη αλλά όχι από τα μεταδιδόμενα νοσήματα . Προστασία 100% δεν υπάρχει, γι' αυτό και είναι σημαντικό η πρώτη σου φορά να γίνεται με πρόσωπο που εμπιστεύεσαι και γνωρίζεις καλά.

  • Ξέρεις πραγματικά τι είναι το sex ; Αν όχι, ψάξε το θέμα περισσότερο για να αποφύγεις τυχόν υπερβολικές απαιτήσεις του συντρόφου σου αλλά και για να μη νιώσεις αμήχανα.


 Αν  λοιπόν προβληματίζεσαι για το αν πρέπει να κάνεις sex ανέβαλλε το .Δεν υπάρχει λόγος για να βιαστείς .Η κατάλληλη ηλικία για sex διαφέρει από άτομο σε άτομο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σεξουαλική σου ανάπτυξη αλλά κυρίως από την ωριμότητα σου.

Το sex δεν είναι κάτι κακό ή λάθος αλλά ένα μεγάλο βήμα στη ζωή σου . Αν δεν μπορείς να προφυλαχτείς από τους κινδύνους τότε μην το κάνεις απλά για να το κάνεις.
Η απόφαση είναι δική σου και όχι των άλλων! Αν δεν έχει την υπομονή να περιμένει τότε βρες άλλον σύντροφο που να μπορεί να σε καταλάβει.Το σέξ δεν είναι μόνο μια πράξη ,το σεξ δεν διαχωρίζεται από το συναίσθημα.

Αν δέχτηκες να προχωρήσετε και τώρα το μετάνιωσες δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνεις. Δεν σε υποχρεώνει κανείς..

Και να θυμάσαι η κάθε ηλικία έχει τη δικιά της γλύκα, το ρόλο της και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Μην χάνετε λοιπόν στιγμές από κάτι που δεν θα μπορέσετε  ποτέ να γυρίσετε πίσω .
Σπίνου Θεοδώρα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πλεον οι εφηβοι ξεκινουν την σεξουαλικη τους ζωή απο πολύ νωρίς....γι αυτό καλό θα είναι να είναι ενημερωμένοι για να μην αντιμετωπισουν μια ανεπιθυμητη εγκυμοσύνη ή να μη κολλήσουν κάποιο μεταδιδόμενο σεξουαλικό νόσημα....

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...