Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΌΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ

Ο μητρικός θηλασμός είναι η καλύτερη μέθοδος σίτισης ενός μωρού. Παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται και προστατεύει έναντι των λοιμώξεων. Αν όμως η σύντροφός σας δε θηλάζει, ο γιατρός σας θα σας υποδείξει κάποιο βρεφικό γάλα. Ένα ποιοτικό βρεφικό γάλα παρέχει στο μωρό σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή του.
Είτε η σύντροφός σας θηλάζει είτε χρησιμοποιεί βρεφικά γάλατα, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί της την εμπειρία. Αν θηλάζει το μωρό, η παρουσία σας επιτόπου είναι σημαντική. Η σύντροφός σας μπορεί επίσης να βγάλει το μητρικό γάλα με θήλαστρο και εσείς να ταΐσετε το μωρό με ένα μπιμπερό κάποια άλλη στιγμή. Αν το μωρό σας σιτίζεται με βρεφικό γάλα σε σκόνη, η μητέρα είναι δυνατό να έχει από πριν έτοιμο το γάλα σε μπουκάλι ή να σας δείξει τον τρόπο παρασκευής του. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί για τη σωστή παρασκευή του γάλακτος.
Τα περισσότερα νεογέννητα τρώνε κάθε 3 ή 4 ώρες. Καταγράψτε το πρόγραμμα σίτισης του μωρού σας και φροντίστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Τα μωρά συνήθως σας καθοδηγούν από μόνα τους με τον καλύτερο τρόπο σχετικά με την ποσότητα της τροφής που χρειάζονται σε κάθε γεύμα. Γενικά, ένα μωρό θα σταματήσει και θα απομακρυνθεί από το μπιμπερό, ή ακόμα μπορεί να κοιμηθεί, όταν αισθανθεί ικανοποιημένο. Η ποσότητα του γάλακτος που θα παραμείνει στο μπουκάλι θα πρέπει να πεταχτεί.

Βοηθώντας το μωρό σας να ρευτεί

Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να ρευτεί στο μέσο της σίτισης - πιθανώς όταν το μωρό σταματήσει για να ξεκουραστεί – και έπειτα στο τέλος της σίτισης. Στηρίξτε το μωρό στον ώμο σας και χτυπήστε πολύ ελαφρά τη ράχη του μέχρι το μωρό να αποβάλλει τον αέρα που έχει καταπιεί. Καλύψτε τα ρούχα σας με μια πετσέτα ή πάνα στον ώμο σας για την  περίπτωση που το μωρό αποβάλλει μαζί με τον αέρα και μέρος της τροφής.
Μία εναλλακτική θέση για να ρευτεί το μωρό είναι η τοποθέτησή του σε όρθια θέση στο γόνατό σας. Το τρίψιμο του στομάχου του μωρού μπορεί να προκαλέσει ρέψιμο. Αν το μωρό σας θέλει να ρευτεί αλλά δεν μπορεί, τοποθετήστε το μπρούμυτα για ένα λεπτό. Προσπαθήστε και πάλι να το βοηθήσετε να ρευτεί, όπως περιγράφηκε παραπάνω.

Το να γνωρίζετε το μωρό σας σημαίνει να το αγαπάτε!

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θα παρακολουθείτε αλλά και θα βοηθάτε το παιδί σας να μεγαλώνει. Αυτοί οι πρώτοι λίγοι μήνες, όσο απαιτητικοί και αν είναι, είναι η πηγή πολλών τρυφερών αναμνήσεων.
Να θυμάστε πάντοτε ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στο μωρό σας, τόσο περισσότερο θα εκτιμήσετε αυτά που μπορεί να σας προσφέρει – ζωή και αγάπη. Καλή τύχη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...