Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ


Όλες σχεδόν οι σχέσεις μετά το πέρασμα του πρώτου καιρού, εκεί όπου ζουν τον μεγάλο έρωτα, αρχίζουν και φθίρονται.....Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο....Αυτό είναι μία φυσική πορεία της σχέσης....Ξεκινάει πάντα έντονα, με πάθος, με περισσότερη αγωνία και λαχτάρα για να δεις το ταίρι σου,με καταπληκτικό κρεβάτι και σιγά σιγά το συννεφάκι στο οποίο ζείς στην αρχή είτε αρχίσει και ξεθωριάζει είτε εξαφανίζεται τελείως....
Όταν εξαφανίζεται η σχέση τελειώνει εδώ και πάμε για άλλα.....Όταν όμως ξεθωριάζει και ξεκινάμε να βλέπουμε τα ελλατώματα του συντρόφου μας, βαριόμαστε μερικές φορες την ρουτίνα της καθημερινότητας που περνάμε μαζί και ξεκινάμε τα παράπονα και τις γκρίνιες, τότε κάτι πρέπει να κάνουμε για να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας, κάτι πρέπει να κάνουμε για να θυμηθούμε και πάλι γιατί είμαστε μαζί με αυτόν τον άνθρωπο και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το συνεφάκι του έρωτα πάνω απο τη σχέση μας και να μην το αφήσουμε να φύγει τελείως......

 Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε....εμείς θα αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες συμβουλές......
  • Βρείτε χρόνο μέσα στην διάρκεια της μέρας για να μείνετε έστω και μισή ώρα χαλαρή και ήρεμη με το συντροφό σας είτε υπάρχουν παιδιά στο σπίτι είτε οποιοσδήποτε άλλος. Το να μένεις με το συντροφό σου αγκαλιά είτε  μέσα στα σεντόνια, είτε στον καναπέ του σπιτιού σας και να μιλάτε ψιθυριστά και κοιτάζοντας ο ένας στα μάτια τον άλλον, έρχεστε πιο κοντά και αυξάνετε την ερωτική διάθεση. Σε όλους αρέσει να αισθάνονται πως τους προσέχουν και τους εκτιμούν.
  • Η αγκαλιά έστω και μία φορά μέσα στη διάρκεια της ημέρας είναι βοηθητική. Η καλή επικοινωνία δεν έχει να κάνει μόνο με το να μιλάτε. Μία αγκαλιά στο τέλος μίας δύσκολης μέρας ή ένα καθησυχαστικό σφίξιμο του χεριού μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά. Επίσης δοκιμάστε να κρατιέστε χέρι χέρι όταν βγαίνετε έξω, είναι ένας καλός τρόπος να έρθετε πιο κοντά, μικρά αγγίγματα μπορούν να βοηθήσουν να ανοίξετε ξανά την πόρτα της σωματικής οικειότητας.
    • Έρευνες δείχνουν πως τα ζευγάρια που φιλιούνται κάθε μέρα είναι πιο πιθανό πως θα παραμείνουν μαζί. Κατά κάποιους τρόπους, το να φιλιέστε είναι πιο άμεσο από το σεξ. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα μπεί στο σπίτι δώστε του ένα φιλί απλά για να του πείτε "καλώς τον".
    • Πολλά ζευγάρια ανακαλύπτουν πως αφού αποκτήσουν μία οικογένεια, χάνουν κάποια από την οικειότητα που απολάμβαναν κάποτε. Στις προ-εγκυμοσύνης ημέρες αυτό μπορεί να οφείλεται απλά στην κούραση, στον καταλογισμό των νέων ρόλων ή επειδή αισθάνονται λιγότερο ελκυστικοί. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορεί απλά να είναι μία υπόθεση απουσίας της παραμικρής προσωπικής ζωή!
    Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από το κρεβάτι, σκεφτείτε να κλειδώσετε την πόρτα και να κάνετε ένα ντους μαζί κάθε πρωί ή να καθίσετε για πολύ ώρα σε μία γεμάτη μπανιέρα, όταν εκείνα θα έχουν κοιμηθεί. Η οικογένεια υπάρχει όταν και το ζευγάρι είναι καλά μεταξύ τους.
    Αποδράστε από την καθημερινή σας ρουτίνα και κάντε κάτι νέο. Μία καινούργια εμπειρία που θα μοιραστείτε από κοινού θα σας φέρει κοντά, και, αν μη τι άλλο, θα σας δώσει κάτι καινούργιο για να μιλήσετε!
    • Ακόμα και οι δυνατές σχέσεις μπορούν να αρχίσουν να λιμνάζουν εάν δεν αναζητήσετε καινούργιους τρόπους για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να εκκινήσετε τα πράγματα είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Ταξιδέψτε σε μία μακρινή χώρα και γνωρίστε νέες κουλτούρες και είναι πιθανόν πως επίσης θα γνωρίσετε πράγματα ο ένας για τον άλλον. Δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά διακοπές στο εξωτερικό; Μπορείτε να πάτε για κάμπινγκ. Καθαρός αέρας, ήλιος και επιστροφή στη φύση θα σας αφήσει να αισθάνεστε ανανεωμένοι και καινούργιοι. Ένα μεγάλο συν είναι πως τα παιδιά θα το λατρέψουν.
    • Κάντε μία έκπληξη στον σύντροφό σας με εισιτήρια για ένα event που ξέρετε πως θα το λατρέψει, και φυλάξτε τα κάπου που δεν θα το περίμενε έτσι για να το χαρεί περισσότερο. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα, κλείστε τους τα μάτια και οδηγείστε τους σε ένα απομακρυσμένο όμορφο σημείο για ένα ρομαντικό πικ νικ. Ο αυθορμητισμός και η έκπληξη είναι φυσικά αφροδισιακά.
    • Προσπαθήστε να θυμηθείτε τι ήταν εκείνο που σας άρεσε από την αρχή στον σύντροφό σας. Ανακαλύψτε και πάλι τα ίχνη σας και διασκεδάστε το, κάτι που το έχετε τόσο ανάγκη, και σύντομα θα βρεθείτε στο δρόμο για να μοιραστείτε κάτι πολύ πιο οικείο μαζί.

    • Δοκιμάστε να κάνετε σέξ με το σύντροφό σας σε κάποιο άλλο δωμάτιο ή έπιπλο του σπιτιού πέρα από την συνηθισμένη κρεβατοκάμαρα. Δοκιμάστε στο σαλόνι, στο τραπέζι της κουζίνας ή οπου αλλού σας πάει η φαντασία σας.....Επίσης μία αλλαγή στην καρνταρόμπα των εσωρούχων σας θα ανάψει σίγουρα ξανά την σπίθα μεταξύ σας....
    • Θυμάστε τις μέρες που διαβάζετε δυνατά ο ένας στον άλλον; Υπάρχει κάτι το απίστευτα οικείο στο να διαβάζετε και να σας διαβάζουν, είτε στο κρεβάτι, είτε τεμπελιάζοντας σ' ένα καράβι, είτε χαλαρώνοντας σε μία κουβέρτα στο πικ νικ. Αντί να διαβάζετε διαφορετικά βιβλία το βράδυ, διαβάστε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα ο ένας στον άλλον. Εάν θέλετε να κάνετε κάτι πιο 'καυτό', μπορείτε να διαλέξετε έναν ερωτικό τίτλο ή να δώσετε στον σύντροφό σας ένα βιβλίο να διαβάσει που περιέχει πράγματα που θα θέλατε εσείς να δοκιμάσετε. Αυτός μπορεί να είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να μοιράζεστε τις φαντασιώσεις σας εάν αισθάνεστε ντροπή να μιλήσετε γι' αυτές.
    • Το έχουμε ακούσει όλοι πως το 'γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο' και είναι αλήθεια και για τις σχέσεις μας, όπως και για την υγεία μας. Όταν γελάμε το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες στο αίμα, που περιλαμβάνουν σεροτονίνη, το φυσικό αντικαταθλιπτικό της φύσης, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Το γέλιο έχει επίσης την δύναμη να τονώνει τους συναισθηματικούς δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους. Γαργαλήστε ο ένας τον άλλον, κλείστε εισιτήρια για να δείτε έναν stand-up κωμικό ή μάθετε τα κόλπα του κλόουν για μία ημέρα, οτιδήποτε σας κάνει να γελάσετε, θα σας φέρει και πιο κοντά.
    •   Χαρίστε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο σύντροφό σας είτε σας το ζητήσει είτε όχι. Θα σας χαλαρώσει και μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για άλλα παιχνίδια.
    • Διοργανώστε ένα ραντεβού με το σύντροφό σας όπως τις πρώτες μέρες της γνωριμίας σας...Καλό φαγητό ή μία ρομαντική βόλτα θα σας ανανεώσει...Φυσικά η καλύτερη κατάληξη της βραδιάς θα είναι να καταλήξετε σε έναα ξενοδοχείο ή μονοι στο σπίτι σας και να θυμηθείτε πως κάνατε σεξ στην αρχή της σχέσης σας....
    Δοκιμάστε τις παραπάνω συμβουλές και σας εύχομαι καλή τύχη....
    Κατερίνα Πανάγου

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

     

    mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...