Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟ ΣΤΡΕΣ

ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ  ΤΟ ΣΤΡΕΣ 
Η δέσμευση να μεγαλώσεις μια ζωή με όσες απαιτήσεις και πιέσεις επιδέχεται  η μητρότητα επιφέρουν στρές. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που μπορούν να στρεσάρουν μια μητέρα αυτά μπορούν να αφορούν την έλλειψη προσωπικού χρόνου αλλά κ την μείωση των επαφών με τον σύζυγο με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεται κ να δημιουργούνται μικρο καυγάδες λόγω της δυσκολίας διαχείρισης του χρόνου.

Η ανησυχία για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού αλλά και η αμφιβολία για την ικανότητα της ίδιας να ανταπεξέλθει στον ρόλο της μητέρας μπορούν να δημιουργήσουν έντονο στρές. Φυσικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε τα οικονομικά προβλήματα πρωταγωνιστούν και επισκιάζουν την γαλήνη της οικογένειας για το αν θα μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα στο παιδί τους .

Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσετε το στρες είναι ο εντοπισμός των πηγών που σας επιφέρουν κατά κύριο λόγο αγχος. Αυτο που μένει μετά είναι να το καταπολεμήσετε!

Ξεκινήστε προσέχοντας την διατροφή σας !Η άσκηση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετή έστω κ μόνο περπάτημα για κάποια ώρα. Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε γρήγορα παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Ζητείστε βοήθεια στις καθημερινές σας δουλειές ή περιορίστε τις υποχρεώσεις εφόσον είναι δυνατόν. Αφιερώστε χρόνο σε εσάς ακόμα και αν πρωταρχικό ρόλο παίζει η φροντίδα της οικογένειας μην παραμελείτε τον εαυτό σας ,ασχοληθείτε  με κάτι που αγαπάτε.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης του στρες είναι να χαλαρώσετε και να απολαύστε τον χρόνο που έχετε με τα παιδιά σας .Η δική σας ευτυχία είναι κ η ευτυχία ολόκληρης της οικογένειας.
ΣΠΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...