Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΕΙΡΕΣ ..Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ Κ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΨΕΙΡΕΣ ..Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ Κ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η ψειρίαση απασχολεί κάθε χρόνο πάρα πολλά παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας καθώς και τις οικογένειες τους! Είναι μύθος ότι ψείρες κολλάνε όσοι δεν έχουν καλή υγιεινή καθώς δεν μπορούν να τραφούν έτσι σωστά.

Οι ψείρες είναι παράσιτα ,δηλαδή τρέφονται με ποσότητες αίματος από το τριχωτό της κεφαλής του ανθρώπου .Με το τσίμπημα τους αφήνουν τοξίνες στο δέρμα και αυτό προκαλεί φαγούρα και αρκετές φορές κοκκινίλες .

Η επιβίωση τους είναι αδύνατη μακριά από το άνθρωπο δεν αντέχουν νηστικές πάνω από 2 μέρες! Οι ψείρες δεν πετάνε και μεταδίδονται με απευθείας επαφή με το κεφάλι του ατόμου που πάσχει ή με την κοινή χρήση μολυσμένων από ψείρες αντικειμένων.

Η διάγνωση ουσιαστικά βασίζεται στην ανεύρεση της ψείρας ή της κόνιδας στα μαλλιά .Για την θεραπεία της φθειρίασης χρησιμοποιούνται τοπικά φθειρικά φάρμακα σε μορφή σαμπουάν ήspray κ πάντα με την βοήθεια της ειδικής χτένας ή με την σχολαστική επισκόπηση της κεφαλής. Καλό θα ήταν αν υπάρχει επαναμόλυνση να χρησιμοποιείται διαφορετικό φάρμακο.

Η πρόληψη είναι όμως το όπλο για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ζουζουνιών .


ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ :

•Να ελέγχετε τακτικά τα μαλλιά των παιδιών, μια φορά την εβδομάδα!

•Να ενημερώσετε τον δάσκαλο στο σχολείο του παιδιού καθώς και όποιον άλλο έρχεται σε στενή επαφή με το παιδί σας για να βοηθήσετε στην διακοπή της εξάπλωσης .Επίσης ζητείστε στον παιδαγωγό να κρεμάει το κάθε παιδάκι το μπουφάν του στην καρέκλα του κ όχι στις κοινές κρεμάστρες.

•Εξηγείστε στο παιδί σας τους λόγους που δεν πρέπει να χρησιμοποιεί και να μοιράζεται αντικείμενα όπως χτένες και σκουφάκια με τα άλλα παιδιά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :ΣΠΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...