Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Από την μεγάλη προσφορά έτοιμων τροφών γάλακτος που υπάρχει στο εμπόριο ,η μητέρα είναι δύσκολο να αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για το δικό της παιδί. Τις περισσότερες φορές παίρνει τις αναγκαίες συμβουλές από το μαιευτήριο ,και άλλες φορές από τον παιδίατρο που με τις γνώσεις και την πείρα του έχει να προτείνει πάντα το καλύτερο.

Οι βρεφικές τροφές που προσφέρονται σήμερα είναι όλες σχεδόν το ίδιο καλές .Δεν είναι αναγκαίο τα φθηνά προϊόντα να είναι  κατώτερα από τα ακριβά .Η τροφή με την οποία έχετε ξεκινήσει να ταΐζετε το μωρό από την κλινική ή όχι θα πρέπει να αλλαχθεί μόνο αν το μωρό δεν προσαρμόζεται σε αυτήν .Ακόμα και τότε όμως δεν πρέπει η αλλαγή αυτή να γίνει από την μια μέρα στην άλλη ,αλλά θα πρέπει καθημερινά να αλλάζετε την έως τώρα τροφή με ένα άλλο μπουκάλι μελλοντικής τροφής .

Κανονικά υπάρχουν δύο κατηγορίες έτοιμων τροφών γάλακτος :επεξεργασμένες και εν μέρει επεξεργασμένες .Το επεξεργασμένο βρεφικό γάλα μοιάζει πολύ στην σύνθεση του με το μητρικό γάλα και δίνεται στο νεογνό ιδίως κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Κυρίως ενδείκνυται  ως συμπλήρωμα του μητρικού γάλακτος ,εάν αυτό δεν αρκεί .Είναι το ίδιο λεπτό με το μητρικό γάλα και μπορείτε να δίνετε στο μωρό σας συχνά αρκετή ποσότητα .

Εάν το παιδί δεν χορταίνει πλέον με το επεξεργασμένο γάλα ,μπορείτε να αλλάξετε και να χρησιμοποιήσετε εν μέρει επεξεργασμένο βρεφικό γάλα .Μπορείτε όμως να του δίνετε αυτό το γάλα ,που στα βασικά του σημεία μοιάζει με το μητρικό ,από την ώρα της γέννησης .Αυτό προτείνεται για μεγάλα δυνατά βρέφη ,διότι αυτό το γάλα περιέχει ένα πρόσθετο υδατάνθρακα .Για το λόγο αυτό είναι πιο πυκνό και πιο χορταστικό .Πρέπει όμως να ακολουθήσετε το πρόγραμμα γευμάτων που προτείνει ο κατασκευαστής ,διαφορετικά να δώσετε στο παιδί σας πολλές θερμίδες ,με αποτέλεσμα να γίνει παχύσαρκο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...