Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

CYBERBULLYING ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Το cyberbullying είναι και αυτό μια μορφή εγκλήματος που συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των επιθέσεων παρενόχλησης. Πιο συγκεκριμένα:
Το cyberbullying συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο ή μια ομάδα έχουν ως σκοπό να απειλούν, να τρομοκρατούν με άμεση απειλή κινδύνου η να εξαναγκάζουν  κάποιον σε πράξη – παράλειψη –ανοχή  με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Το cyberbullying είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο και χρησιμοποιείται συχνά στον χώρο του σχολείου από παιδιά του δημοτικού μέχρι και παιδιά του λυκείου. Αυτή η εξάπλωση του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος αποτελεί αύξηση της αγωνίας και του φόβου τόσο των γονέων όσο και τον εκπαιδευτικών. 
(http://kids.dart.gov.gr)
Εκείνοι που συμμετέχουν στο cyberbullying συνήθως είναι μια ομάδα φίλων φίλων οι οποίοι κακοποιούν ψυχικά ή και σωματικά  τα θύματά τους. Σκοπός τους είναι ο ευτελισμός και η τρομοκρατία του συμμαθητή τους! 
(http://kids.dart.gov.gr)
Το Cyberbullying μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Πρόκειται δε για μια εξελισσόμενη μόδα. Οι συμπεριφορές που μπορεί να προκύψουν περιλαμβάνουν:
         Αποστολή κειμένων, e-mail, ή άμεσων μηνυμάτων με κακό περιεχόμενο(instant messengers και τα chatrooms )
      Η κακόβουλη δημοσίευση φωτογραφιών(social networking sites) ή μηνυμάτων σε ιστολόγια (blogs) ή άλλες ιστοσελίδες με σκοπό μοναδικό την παρενόχληση
  Χρήση του ονόματος (θύματος) από τρίτο κακόβουλο πρόσωπο  με σκοπό τη διάδοση φημών και ψευδών γεγονότων
         Ανώνυμες  κλήσεις και μηνύματα με σκοπό τον φόβο και την ταραχή!
Η αποστολή ειδικών προγραμμάτων Trojan Horses (Δούρειοι Ίπποι)  σκόπιμα  για να  δημιουργήσουν πρόβλημα, με την υποκλοπή κωδικών ενός π.χ Μsn messenger, ο οποίος ανήκει σε συμμαθητή τους.

Κοινωνικοί Λειτουργοί:
Πανάγου Κατερίνα
Σπίνου Θεοδώρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...