Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Υγιές μωρό..και αν όχι, τι γίνεται;


Πόσο άσχημη είναι η είδηση ,ότι το μωρό γεννήθηκε άρρωστο ή ανάπηρο; όλα τα όνειρα και τα σχέδια από την μια στιγμή στην άλλη νιώθετε να γκρεμίζονται και δεν έχουν πια σημασία .Πόσο σημαντική είναι σε μια τέτοια στιγμή να είναι παρών και ο σύντροφος; Τι γίνεται τώρα στη συνέχεια; Δεν χρειάζεται ειδικά αυτό το παιδί απεριόριστη φροντίδα;

Και όμως είναι δύσκολο να αποδεχθεί κάνει αυτήν την πραγματικότητα ,να προσαρμοστεί αμέσως και να κάνει νέα σχέδια για μια διαφορετική ζωή .Στην αρχή είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα της θλίψης ,της απογοήτευσης ,έκπληξης μέχρι και επιθετικότητας. Γιατί να τύχει αυτό σε εμάς. Αυτή η ερώτηση θα σας βασανίζει συνέχεια .Παραδεχθείτε αυτά τα συναισθήματα .Μην προσπαθείτε να τα «καταπίνετε»  όλα και μην αφήσετε αρνητικά αισθήματα να σας πλημμυρίσουν. Μόνο όταν αφήσετε να εκδηλωθούν η θλίψη και η απογοήτευση ,θα έχετε την δύναμη να καταλάβετε αυτή την κατάσταση .Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και μην περιμένετε να συνηθίσετε αμέσως.

Αν το παιδί σας δεν γεννήθηκε υγιές .πηγαίνετε όσον το δυνατόν πιο γρήγορα σε ομάδα αυτοβοήθειας ομοιοπαθών γονέων ,για να βρείτε υποστήριξη και συμβουλές ,να μην μείνετε μόνοι με το πρόβλημα σας και για να περνάει η ζωή με το παιδί θετικά ,αν και διαφορετικά από αυτήν που περιμένατε. Αν την αντιμετωπίσετε τη κατάσταση θετικά και σωστά αυτό το παιδί θα μπορέσει να σας δώσει πολλές χαρές.

Σύντομα στο "Μαμά και Σύζυγος" θα αναρτηθούν νέα άρθρα σχετικά με την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που αφορούν το παιδί.
 
«Μαμά και Σύζυγος»

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ....ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.....

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...