Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΖΥΓΙΟ....

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πάντα ονειρευόσασταν ότι θα δημιουργήσετε μια οικογένεια ενωμένη δίχως προβλήματα και ποτέ δεν σκεφτήκατε το ενδεχόμενο ενός απροσδόκητου διαζυγίου, πόσο μάλλον ενώ έχετε φέρει στον κόσμο παιδιά, τους καρπούς του έρωτα σας.
Ο γάμος σας διαλύεται, δεν υπάρχει καμία γέφυρα επικοινωνίας και η μόνη λύση είναι το διαζύγιο. Το διαζύγιο είναι όντως μια πολύ δύσκολη κατάσταση τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά ιδιαίτερα αν αυτά βρίσκονται σε πολύ μικρή ηλικία. Σαφώς μπορούν να  υπάρξουν συνέπειες στην ψυχολογία του παιδιού ιδιαίτερα τα δύο πρώτα χρόνια όπως:
  • Επιθετική ή αντιδραστική συμπεριφορά
  • Συμπτώματα άγχους
  •  Απομόνωση
  • Χαμηλή διάθεση
  • Έκπτωση στις σχολικές του επιδόσεις
  •   Διαταραχές στον ύπνο
  •  Έλλειψη εμπιστοσύνης και φόβου καθώς και
·                          επιστροφή σε προγενέστερα στάδια εξέλιξης

Ο τρόπος που θα διαχειριστούν οι γονείς είναι καταλυτικός ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.. Οι δυο γονείς οφείλουν να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να ενωθούν μπροστά στο παιδί.
Χρήσιμες συμβουλές ώστε να διαχειριστείτε σωστά την κατάσταση:
1. Όσο έντονες και αν είναι οι διαφορές σας θα πρέπει να χτίσετε  μια  γέφυρα επικοινωνίας ώστε να συνεργαστείτε  για τα θέματα των παιδιών.
2.Όταν αποφασίσετε να το ανακοινώσετε θα πρέπει να είστε και οι δύο παρόντες και να του εξηγήσετε πως δεν φταίει εκείνο για τον χωρισμό σας.
3.Να φροντίσετε και οι δύο για τις ανάγκες του παιδιού ώστε να μην αλλάξουν προς το χειρότερο .
4.Να υπάρχουν συχνές συναντήσεις και επικοινωνία με τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια ,ώστε να υπάρχει μια σταθερότητα. Εκτός και αν κριθεί ακατάλληλος από το δικαστήριο.
5.Δείξτε κατανόηση σε τυχόν δύσκολη συμπεριφορά του παιδιού αλλά παράλληλα να συνεχίστε να θέτετε όρια σε συμπεριφορές και συνήθειες του παιδιού.
7.Να μην επιφορτίσετε το παιδί με ευθύνες που δεν αρμόζουν στην ηλικία του.

 Τέλος προσπαθήστε να κάνετε το παιδί να καταλάβει πως χωρίζετε ως ζευγάρι και πως θα είστε πάντα γονείς του και θα τα αγαπάτε ότι και αν γίνει.

Κοιν.λειτουργός Σπίνου Θεοδώρα

1 σχόλια:

mama kai syzygos on 29 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:03 π.μ. είπε...

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουν τις παραπάνω συμβουλες οι γονείς οι οποίοι βρίσκονται στο σταδιο του διαζυγιου για να μπορεσουν τα παιδια τους να δεχτουν το νεο αυτο γεγονος οσο το δυνατον πιο ομαλα......Θα θέλαμε να ακούσουμε και καποιοα προσωπικη σας εμπειρια....

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...