Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ



Χαρίζουμε Αγάπη

Μια φορά και έναν καιρό σε μια μικρή και όμορφη χώρα που την έλεγαν Ελλάδα ζούσαν ευτυχισμένοι οι άνθρωποι με τις οικογένειες τους. Κάθε πρωί που ξυπνούσαν οι μεγάλοι πήγαιναν στις δουλειές τους και τα παιδάκια πήγαιναν στο σχολείο τους . Το μεσημέρι που γύριζαν στο σπίτι τους καθόντουσαν όλοι μαζί να φάνε το φαγητό τους γύρω από το οικογενειακό τραπέζι και έπαιζαν και γελούσαν.
Μία μέρα όμως, ήρθε στην μικρή και όμορφη Ελλάδα μία κακιά μάγισσα που την έλεγαν οικονομική κρίση και ήθελε να κάνει τους ανθρώπους λυπημένους. Έτσι λοιπόν ,έκανε πολλά πολλά μαγικά κόλπα και κατάφερε να κάνει τους περισσότερους από αυτούς λυπημένους. Τους πήρε το χαμόγελό τους και το κλείδωσε μέσα σε ένα μεγάλο μπαούλο. Οι μεγάλοι δεν ξυπνούσαν πια το πρωί για να πάνε στην δουλειά τους ,γιατί δεν υπήρχαν πλέον δουλειές, και τα παιδάκια δεν ήταν πια χαρούμενα και χαμογελαστά γιατί δεν είχαν λεφτά οι γονείς τους για να αγοράσουν φαγητό και να γεμίσουν το τραπέζι τους. Τα γέλια και οι χαρές όλο και λιγόστευαν στην μικρή και όμορφη Ελλάδα. Τα παιδάκια κάθε μέρα ήταν και πιο στεναχωρημένα, και πιο πεινασμένα και πιο δυστυχισμένα ….και η κακιά μάγισσα χαιρόταν κάθε μέρα και πιο πολύ που κρατούσε το γέλιο τους κλειδωμένο μέσα στο μεγάλο της μπαούλο.
Όμως μια μέρα  τρία παιδάκια που κατάφεραν να ξεφύγουν από την κακία της μάγισσας και δεν μπόρεσε να τους κλέψει το χαμόγελο τους και την ελπίδα τους για ζωή ,αποφάσισαν να ελευθερώσουν το χαμόγελο και τον υπολοίπων παιδιών από το μεγάλο μπαούλο της μάγισσας και να γίνουν πάλι όλα τα παιδιά της Ελλάδας ευτυχισμένα και χαρούμενα. Αυτά τα τρία παιδιά είχαν λίγο περίεργα ονόματα και λιγουλάκι δύσκολα θα έλεγα. Το μεγαλύτερο το έλεγαν Κοινωνική Αλληλεγγύη ,το άλλο Προσφορά και το άλλο Αγάπη.  Η Κοινωνική Αλληλεγγύη λοιπόν, η Προσφορά και η Αγάπη ,που ήταν τα τρία παιδάκια που ήθελαν να απελευθερώσουν το χαμόγελο και τον υπολοίπων παιδιών από τα χέρια της κακιάς μάγισσας ,προσπαθούσαν να σκεφτούν τι θα μπορούσαν να κάνουν για να μπορέσουν να νικήσουν την κακιά μάγισσα.
 Σίγουρα δεν μπορούσαν να πολεμήσουν μαζί της ,γιατί ήταν πολύ μικρά. Τότε ένα από αυτά θυμήθηκε τι του έλεγε συνέχεια η μαμά του. Του έλεγε πως με την δύναμη της αγάπης μπορείς να νικήσεις τα πάντα και πως η αγάπη όταν συναντά αγάπη πολλαπλασιάζεται.  –«Αυτό είναι», φώναξε η μικρή Αγάπη, «το βρήκα» είπε στα δύο άλλα παιδιά, και άρχισε να τους λέει πως θα καταφέρουν να νικήσουν την κακιά μάγισσα.
-«Λοιπόν θα φτιάξουμε ένα μέρος, και θα το γεμίσουμε με αγάπη, όσο περισσότερη αγάπη υπάρχει εκεί μέσα τόσο περισσότερη δύναμη θα αποκτήσουμε για να μπορέσουμε να νικήσουμε την κακιά μάγισσα, την οικονομική κρίση» είπε η μικρή Αγάπη.
-Και τι μέρος θα είναι αυτό; ρώτησε η Προσφορά και η Κοινωνική Αλληλεγγύη, πως θα ονομάζεται; Πως θα τους φωνάξουμε τους ανθρώπους να μας χαρίσουν αγάπη; Αναρωτήθηκαν τα δυο παιδιά.
Τότε εμφανίστηκε μία πολύ όμορφη νεράιδα που την έλεγαν Ελπίδα. Ήταν πολύ αστραφτερή με ωραία μεγάλα φτερά και ένα πολύ λαμπερό ραβδάκι.
-Είναι πολύ απλό, τους είπε η νεράιδα Το ίδιο του το όνομα θα κάνει τους ανθρώπους να έρθουν από μόνοι τους. Θα το ονομάσουμε “Χαρίζουμε Αγάπη”  και θα το γεμίσουμε με πολλά ράφια όπου εκεί ο καθένας θα μπορεί να χαρίζει λίγο από την αγάπη του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, την κακιά μάγισσα και όσο πιο πολύ γεμίζει με αγάπη το μέρος που θα φτιάξουμε τόσο η κακιά μάγισσα θα μικραίνει. Έτσι εάν εμείς γεμίσουμε με πολύ αγάπη τα ράφια , αυτή θα εξαφανιστεί και θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε το χαμόγελο των παιδιών από το μπαούλο της.
-Ναιιιιιιιιι , φώναξαν τα παιδιά …Ας το κάνουμε δεν έχουμε πολύ χρόνο.
Και τότε η καλή νεράιδα κούνησε το ραβδάκι της  δυο τρεις φορές κυκλικά και ένα μεγάλο κύμα χρυσόσκονης και καλής μαγείας σκέπασε τα κεφαλάκια των παιδιών.
Έφτιαξαν λοιπόν, ένα δωμάτιο σαν μαγαζάκι ,σαν ένα μικρό σουπερ μάρκετ ,σαν ένα παντοπωλείο, ένα κοινωνικό παντοπωλείο, όπου εκεί θα πήγαιναν οι άνθρωποι και θα χάριζαν λίγο από την αγάπη τους. Θα μπορούσαν να χαρίσουν ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι , γάλα και πολλά πολλά άλλα τρόφιμα. Έτσι και έγινε!
Σε εκείνο το κοινωνικό παντοπωλείο δούλευαν πολλά άτομα για να μπορέσουν να μαζέψουν όλα αυτά τα τρόφιμα.  Είχαν δύο υπεύθυνους κυρίους τον κύριο Δήμαρχο και τον κύριο Αντιδήμαρχο, οι οποίοι ήθελαν να βοηθήσουν τα παιδιά να νικήσουν την οικονομική κρίση και να ελευθερώσουν το χαμόγελο των ανθρώπων από το μπαούλο της. Επιπλέον εκεί δούλευε ένας κύριος που τον έλεγαν διοικητικό και ήταν υπεύθυνος να γράφει σε ένα χαρτί ότι τρόφιμα έφερνε ο κόσμος, δούλευαν και κάποιοι άλλοι που τους έλεγαν στελέχη τροφοδοσίας και ήταν υπεύθυνοι  να βάζουν τα τρόφιμα στα ράφια με σωστή σειρά, αλλά και να ψάχνουν οι ίδιοι  ανθρώπους που θέλουν να χαρίσουν τρόφιμα και να τα φέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο. Επίσης εκεί δούλευε και μια κυρία που την έλεγαν κοινωνική λειτουργό και ήταν υπεύθυνη να δώσει τα τρόφιμα σε αυτούς που το είχαν πραγματικά ανάγκη και να μην τα σκορπάει από εδώ και από εκεί. Όλοι αυτοί, μαζί με τα τρία παιδιά, την Αγάπη ,την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Προσφορά, δούλευαν πολύ σκληρά μέρες και νύχτες για να μπορέσουν να μαζέψουν όσο περισσότερη αγάπη μπορούσαν μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Χαρίζουμε Αγάπη ,φώναζαν τα παιδιά , βοηθήστε μας να φέρουμε πίσω το χαμόγελο όλων των παιδιών. Προσφέρετε λίγο από την αγάπη σας , βοηθήστε όσους το έχουν ανάγκη…
Και το κοινωνικό παντοπωλείο όλο και γέμιζε , όλο και γέμιζε και η μάγισσα, η οικονομική κρίση όλο και γινόταν πιο μικρή και πιο μικρή και πιο μικρή …Ώσπου η Αγάπη , η Κοινωνική Αλληλεγγύη και η Προσφορά, τα τρία παιδιά που θέλησαν να αντιμετωπίσουν την κακιά μάγισσα με την βοήθεια της καλής νεράιδας,  της Ελπίδας,  τα κατάφεραν! Γέμισαν επιτέλους το Κοινωνικό παντοπωλείο με τόση πολύ αγάπη που έβγαινε λίγη και από τα παράθυρα. Έτσι η κακιά μάγισσα, η οικονομική κρίση έγινε τόσο μικρή σαν ένα μυρμηγκάκι  και δεν ήταν πια καθόλου δυνατή για να κρατάει φυλακισμένο το χαμόγελο των μεγάλων και των παιδιών μέσα στο μπαούλο της. Ξαφνικά λοιπόν το μεγάλο μπαούλο άνοιξε και το χαμόγελο βγήκε έξω και γύρισε στα πρόσωπα των ανθρώπων που το είχαν χάσει.
Όλοι γελούσαν και χαιρόντουσαν ξανά και η Αγάπη , η Προσφορά και η Κοινωνική Αλληλεγγύη , τα παιδάκια μας  που απελευθέρωσαν τελικά το χαμόγελο με την βοήθεια της καλής τους νεράιδας της Ελπίδας ήταν πολύ πολύ χαρούμενα.
Είναι σημαντικό να προσφέρεις χαμόγελα , είναι σημαντικό να βοηθάς όσους το έχουν ανάγκη. Μην το ξεχνάτε αυτό παιδιά και να το λέτε σε όλους, σε μεγάλους και μικρούς, στον παππού και στην γιαγιά , στην μαμά και στον μπαμπά και σε όλους σας τους φίλους σας. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη.

Η Κοινωνική Λειτουργός 
Πανάγου Κατερίνα



1 σχόλια:

mama kai syzygos on 17 Απριλίου 2015 στις 7:40 π.μ. είπε...

Το παραμύθι αποτελεί μέρος της δράσης που πραγματοποιησε το Κοινωνικο Παντοπωλειο του Δημου Νεαπολης Συκεών με τα παιδακια του 7ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης.

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...