Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ


Τι πιο όμορφο και τρυφερό από τα χάδια που μπορούν να προσφέρουν οι γονείς στο βρέφος. Τα χάδια μπορούν να προσφέρουν μια ιδανική δυνατότητα για να δημιουργηθεί σωματική επαφή και μια βαθύτερη σχέση ακόμα και μεταξύ του πατέρα και του παιδιού. Αν έχετε κατανοήσει την σημασία αυτής της επαφής με το άγγιγμα και τα χάδια είναι δυνατόν και σε αυτές τις περιπτώσεις να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δέσιμο που θα επηρεάσει θετικά τόσο την σωματική όσο και την πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

Το να ακουμπάτε ένα παιδί με τρυφερότητα ,να το κουνάτε πέρα δώθε ,να του προσφέρετε την τόσο σημαντική σωματική επαφή ,όλα αυτά αποτελούν τα πρώτα βήματα για το βρεφικό μασάζ.

Παιδιά τα οποία έχουν μάθει να δέχονται τα χάδια και το βρεφικό μασάζ ,μπορούν να χαλαρώνουν πιο εύκολα να είναι δεκτικά και λιγότερο δειλά .Παιδιά τα οποία είναι σφιγμένα μπορεί να τα βοηθήσει να ηρεμήσουν και να ισορροπήσουν

Με το άγγιγμα του δέρματος ,δημιουργούνται ερεθίσματα ,που μεταβιβάζονται μέσω της νευρικής οδού στον εγκέφαλο και τον διεγείρουν. Τα χάδια δυναμώνουν επίσης τον δεσμό μεταξύ των γονέων και του παιδιού ,και είναι περισσότερος αρμονικός και ήσυχος.

Προσφέρεται λοιπόν γενναιόδωρα την αγκαλιά σας και τα χάδια σας ώστε να νιώσει την αγάπη σας και ασφάλεια.
Κοινωνική Λειτουργός
Θεοδώρα Σπίνου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

mama kai syzygos Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...